Demontaż / Wymiana lusterka wewnętrznego.

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez marcin92golf » 5 lis 2013, o 00:35

Witam! W moim golfie lusterko wewnętrzne strasznie lata na boki, oraz chwytając za nie zostaje ono w ręku ;) Dlatego chciałbym je wymienić, jednak nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Wiem o tym, że składa się ono z 2 części. Lusterko ze stópką , oraz podstawa przymocowana do szyby. Jak to zdemontować? ;)
marcin92golf
Czytacz

Postprzez maximus_spi » 5 lis 2013, o 14:47

ale co chcesz zdemontowac?? same lusterko z stopka czy tez podstawe??? jezeli to pierwsze to nic prostrzego,lapiesz za stopke obracasz lekko i delikatnie w przeciwnym kierunku do ruchu wskazowek i masz juz je w reku,co do podstawy to jest ona chyba klejona do szyby i z tym to juz jest wiecej zabawy
maximus_spi
Gaduła

Rocznik: 95
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcin92golf » 6 lis 2013, o 01:55

Dzisiaj to rozpracowałem ;) Chodziło o to, że lusterko strasznie się ruszało, po zdjęciu lusterka ze stopką (pociągnąć do siebie lub obrócić w lewo) miałem podstawę z metalowym trójkącikiem który był w nią wpięty. Okazało się , że przyczyną był właśnie ten trójkącik. Wymieniłem ten element, założyłem wszystko na swoje miejsce i lusterko się mocno trzyma ;)
Wymieniłem trójkącik i całe lusterko ze stopką z mojego "dawcy" ;)
marcin92golf
Czytacz

- - - toyota prius

Powrót do Wnętrze