Drżace dzwi . Proszę o poradę.

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Nyget » 21 lis 2012, o 22:23

Witam.
Mam taki problem. Gdy jadę po nierównościach wystarczy nie duża dziura na drodze i tylne prawe drzwi w moim golfie drżą i bardzo głośno je słychać . Zauważyłem także że szyba lekko tez drży. Denerwujące to jest gdy podczas jazdy tak bardzo hałasują. Proszę o pomoc bo już wiele rzeczy próbowałem ale nie mogę tego zlikwidować .
Nyget
Berbeć

Postprzez KAMNILEK » 21 lis 2012, o 22:59

Sprawdz luz na zawiasie czy nie ma. Otworz drzwi i sprobuj poruszac nimi gora dol. Lub jesli tam nie ma luzu to zobacz czy pomoze ci przesuniecie bolca (chwytaka) zamka... Tego metalu przykreconego do karoserji
KAMNILEK
Czytacz

Postprzez golf 1.4 » 23 lis 2012, o 21:36

Jeśli to jest taki metaliczny dźwięk to możesz mieć to samo co u mnie. Drut co idzie od zamka do klamki jakoś się obluzował i drży. Musisz zdjąć boczek i zobaczyć co się dzieje.
golf 1.4
Gaduła

Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Opik » 24 lis 2012, o 11:38

U mnie w drzwiach kierowcy coś drżało doprowadzając mnie do szału. Oderwała się ta czarna śliska listewka od górnej części (tego plastiku w fakturze) drzwi i drżał o szybę. Trochę kleju i już nic nie drży ;)
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Wnętrze