Dziwny dzwięk z nawiewu

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Dziwny dzwięk z nawiewu

Postprzez Robjunior » 8 gru 2008, o 18:02

Witam
Otóż mam taki problem na 1, 2 i 3 prędkości nawiewu jest taki dziwny pykający dźwięk :/ coś jak by zawadzało o wentylator ? a może to coś innego nie mam pojęcia co bo zaczęło się to tak dziać tak o z niczego, miał ktoś taki problem może już ?
Jak to rozwiązać ? Bo taki dźwięk na dłuższą metę to jest dość wnerwiający, ratuje tylko wyłączenie całkowite nawiewu albo głośniejsze słuchanie radyjka :-D

Pozdrawiam
Robjunior
Czytacz

Dziwny dzwięk z nawiewu

Postprzez arek ryba » 8 gru 2008, o 18:54

może nie masz filtra kabinowego i jakiś syf dostał ci sie do dmuchawy i zawadza o nia. odkręć trzy plastikowe śruby na podszybiu pod wycieraczką z prawej strony samochody, zdejmij plastik wyciągnij filtr oczywiście jak go masz pod filtrem masz łopatki dmuchawy i można sprawdzić czy nic tam nie wpadło. :]
arek ryba
Members

Postprzez BialyUst » 8 gru 2008, o 18:56

zobacz pod maska iii ten plastik z pod szybia odchyl wyjmij filter zobacz czy jakiś liść ci nie wpadł do wiatraka
BialyUst
Members

Postprzez Robjunior » 8 gru 2008, o 19:08

Dzięki chłopaki :]

Z tego co pamiętam jak kupiłem to filtra nie było :-| czyli pewnie coś wpadło, jutro zobaczę i ewentualnie wkońcu kupie tego filtra :-D
Robjunior
Czytacz

Postprzez BialyUst » 8 gru 2008, o 19:10

to jest filtr kabinowy powiesz w sklepie to na pewno będą wiedzieć oco chodzi ii on raczej musi być nie wciąga ci kurzu z zewnątrz auta do srotka :super:
BialyUst
Members

Postprzez Robjunior » 8 gru 2008, o 23:42

No w sumie było troooche kurzu na desce, ale skąd to do dzisiaj nie wiedziałem, po prostu sprzątałem ;]
Robjunior
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze