dziwny problem z wodą

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

dziwny problem z wodą

Postprzez mike102 » 29 wrz 2012, o 23:57

Witam.
Dziś sobie jadę w deszczu i spotkał mnie taki problem jak opisany w tym temacie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46638

czy komukolwiek zdarzyło się coś takiego?
jeżeli tak, to jak sobie poradził?

Pozdrawiam.
mike102
Badacz tematu

dziwny problem z wodą

Postprzez strzeliniasty » 30 wrz 2012, o 00:13

mike102, kolego opisuj problem tutaj dokladniej, nie kazdy ma konto ma tamtym forum i nie bedzie specjalnie zakladal by moc sobie poczytac
strzeliniasty
Members

Postprzez mike102 » 30 wrz 2012, o 00:32

ok, sorry, ja nie mam tam konta i widze posty
otóż cieknie mi po malutku woda podczas jazdy i zbiera się na klapce od bezpieczników i za cholere nie wiem skad to cieknie, bo grzebalem tam reka i jest sucho
mike102
Badacz tematu

Postprzez trollu » 30 wrz 2012, o 01:06

szyber masz? sprawdzałeś czy gdzieś podsufitka nie jest mokra?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez mike102 » 30 wrz 2012, o 01:17

mam szyber, na gorze jest sucho, ale nie wiem czy to ma zwiazek z tym ze woda kapie mi na lewa noge ;)
mike102
Badacz tematu

Postprzez MANIUNI » 30 wrz 2012, o 09:43

Wiresz co moze byc przyczyna... wezyki odplywowe lewe, a dokładnie lewy z przodu, schodzi on do boku drzwi obok bezpieczników, i jak otworzysz drzwi od kierowcy, to od słupka wychodzi gumowy wężyk i on może być zapchany liśćmi lub innym szlamem. Przepchaj go zdejmując plastik obok bezpieczników i tam łączy się wężyk z szybra z wężykiem od słupka odpływowy. To główny powód. Albo się zapchał, albo odczepił się jeden od drugiego. Sprężone powietrze, lub śrubokręt i do dzieła z wężykami ;-) Pozdrawiam
MANIUNI
Badacz tematu

Postprzez mike102 » 30 wrz 2012, o 14:13

dziś sprawdzałem i wężyk przy słupku wchodzi w ten odpływ który widać jak się otworzy drzwi, ponaciskałem ten odpływ i trochę wody wyciekło razem z jakimś brudem który wytarłem rownież w srodku ile sie dalo, pozniej podjechalem na myjnie, oplukalem podszybie - i ogolnie caly samochod - i woda juz w srodku nie ciekla
poczekam do nastepnej deszczowej pogody, mam nadzieje ze takiej przygody juz nie bede mial...

jeszcze jedno pytanie, w jaki sposob radzicie sobie z odklejającym sie materialem z podsufitowki - u mnie sie odkleja przy szybie czolowej
mike102
Badacz tematu

Postprzez MANIUNI » 30 wrz 2012, o 21:04

Powiem Ci, ze najlepiej będzie jak zdejmiesz podsufitkę i bonatermem posmarujesz, lub kupisz klej w sprayu i popsikasz, poniewaz bez sciagniecia podsufitki i odklejenia kawałku materiału nic nie zdzialasz ,poniewaz nie wszedzie dojdzie klej i bedzie w niektorych miejscach odchodzić. Klej w spraju tez nie jest za dobrym rozwiazaniem, poniewaz czasem mozesz za duzo psiknac w jedno miesce i wyjda bable lub przesiaknie na druga strone. Bonaterm na pedzel i do dziela ;-)
MANIUNI
Badacz tematu

Postprzez Bradley » 1 paź 2012, o 11:58

Najlepiej co jakis czas sprawdzac droznosc przewodow szybera. Brac buteleczke wody i lac bezposrednio do otworu odplywowego z przodu a potem z tylu (tzn dokladnie z tylu sie nie da tylko do prowadnicy).
Jak sie zapcha tyl to potem woda scieka bardzo ladnie kolo pasow i zaczyna stac w okolicach nog pasazerow z tylu. Robi sie piekna rdza i wypada dziura w podlodze...
To samo przod.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

Postprzez mike102 » 2 paź 2012, o 01:00

MANIUNI napisał(a):Powiem Ci, ze najlepiej będzie jak zdejmiesz podsufitkę i bonatermem posmarujesz, lub kupisz klej w sprayu i popsikasz, poniewaz bez sciagniecia podsufitki i odklejenia kawałku materiału nic nie zdzialasz ,poniewaz nie wszedzie dojdzie klej i bedzie w niektorych miejscach odchodzić. Klej w spraju tez nie jest za dobrym rozwiazaniem, poniewaz czasem mozesz za duzo psiknac w jedno miesce i wyjda bable lub przesiaknie na druga strone. Bonaterm na pedzel i do dziela ;-)

wiem ze to glupie pytanie, ten klej ma zoltawy kolor i czy nie zabarwi on materialu? :)
mike102
Badacz tematu

Postprzez MANIUNI » 2 paź 2012, o 06:50

Jeżeli to BONATERM, to nie zabarwi. Tylko wiadomo, nakładaj go wprost proporcjonalnie, a nie, ze w jedno miejsce nałożysz więcej ;-)
MANIUNI
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze