Niestety raczej ciężko takie znaleźć. Zresztą z tym obiciem co podałem zdjęcie też nie jest tak łatwo. Poza tym ten komplet mogę kupić za trochę ponad 200zł a szukać z dzieloną kanapą jest bardzo trudno
Pewnie, że mogą Cały czas się rozglądam. Ale najwięcej jest oczywiście zwykłych foteli (nie kubełków czy nawet pół-kubełków) w standardowym obiciu. I tak jak pisałem ciężko znaleźć pół-kubełki do 3D z dzieloną tylną kanapą i to jeszcze w rozsądnej cenie Wręcz raczej niemożliwe
Ale herezje, każdy golf jest dopasowany do kanap dzielonych lub nie, jeśli masz niedzieloną, idz teraz do swojego auta, zerknij pod kanape na wysokości środkowego tunelu i zobacz czy masz tam plastikowa płytke pełniącą rolę zaślepki dla mocowan środkowych kanapy dzielonej, zdejmij i twoim oczom ukażą się ładne dziurki na mocowania środka kanapy , , tyle odemnie, sam to przerabiałem pół roku temu pozdro
BialyUst, dzięki za linka, ale chyba zdecyduję się na to obicie co podałem
Marko16v, czyli w drugą stronę też zadziała, tak? Bo właśnie ja chcę zamiast dzielonej wsadzić niedzieloną (a raczej muszę bo w takiej tapicerce nie idzie dostać dzielonej).
Dzięki chłopaki za porady. Dzisiaj kupiłem (w bdb stanie) takie pół-kubełki jakie zdjęcie dałem na pierwszej stronie. Jutro będę je montował. Zobaczymy, jak to wyjdzie...
Gdyby ktoś miał jakieś porady dotyczące wymiany foteli to chętnie poczytam
Te fotele co pokazałeś są z wersji GT, montowane w GT do 94-95 roku, później po lifcie zmienili wzór tapicerki w GT.
GTI miały albo RECARO albo kubły takie jak GT tylko w innym wzorze.
Każdy przedni fotel czy Recaro czy CL pasuje tak samo w każdym MK3, tylne kanapy inne były tylko w cabrio chyba, a tak to czy dzielona czy całą to montuje się tak samo, tyle ze w dzielonej masz kilka śrubek więcej, ale każdy Golfik jest pod to przystosowany.
Przekładka foteli i kanapy to max 30 min i nie powinna sprawić nikomu problemu.
Hehe na szczęście obyło się bez problemów. Fotele weszły ładnie, dodatkowo nasmarowałem szyny i chodzą w miarę gładko. Z tylną kanapą też było w sumie prosto. Montując kanapę niedzieloną zamiast dzielonej trzeba tylko odkręcić mocowanie na środku przy oparciu (4 śrubki imbusowe). I to wszystko. Reszta już ładnie weszła Dzięki za rady.
Mam tylko jeszcze jeden mały problem bo po zamontowaniu foteli okazało się, że fotel kierowcy lekko skrzypi przy jeździe (jak się mocniej opieram)... Nie wiem jeszcze co to jest dokładnie. Może jakaś sprężyna albo coś. Muszę do tego jeszcze dojść