Gałka do lusterka

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Gałka do lusterka

Postprzez Sistemo » 15 lis 2009, o 19:49

Witam,
mam problem z wyjęciem gałki do regulacji lusterka od strony kierowcy. Wyciągam, przekręcam, kombinuje a ona nie chce wyjść. Przypomnę, że mam chromowe gałki bo jakiś pajac z Niemiec takie sobie upodobał. Przypuszczam, że musiała zaśniedzieć na styku. Czy macie jakiś pomysł na wyjecie tego ustrojstwa :?: Przez ten wieśniacki tuning :hyhy: nie mogę zdjąć boczku :zly: Najchętniej bym wyje*** je w piździet i wsadził oryginalne.
pozdrawiam :mrgreen:
----->MÓJ MK3<-----
Serdecznie zapraszam do oglądania i komentowania:)
nowe foty- str. 3, 4, 5
Sistemo
Czytacz

Gałka do lusterka

Postprzez GITgostek » 15 lis 2009, o 20:07

ja na twoim miejscu na siłe bym to zrobił , wyobrażam sobie tą gałke i z odległości i już mi sie nie dobrze robi , u mnie tak samo chromowane pokrętła nawiewu jakiś pajac włożył z Niemiec

popróbuj na siłe , w lewo , w prawo a jak nie da rady to to urwij i kup ori w całości bo to nie jest drogie
GITgostek
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 15 lis 2009, o 20:11

Sistemo, może uda się zaopodać odrobinkę smarowidła w sprayu pod gałkę tak żeby nie upaprać tapicerki. Gałka jest wyciągana i ma wyjść, ciągnąc na wprost
pablomed
Members

Postprzez Pascal » 16 lis 2009, o 17:05

pablomed napisał(a):Gałka jest wyciągana i ma wyjść, ciągnąc na wprost

i do siebie.Pociągnij mocno zejdzie napewno ;-)
Pascal
Members

Postprzez Sistemo » 17 lis 2009, o 19:07

dzięki chłopaki za pomoc ;-) próbowałem już ją wyciągnąć ale nie wychodzi ustrojstwo jedne :kwasny: od strony pasażera bez większej siły da ją się wyciągnąć, a ta od kierowcy jest jakaś uparta :wsciekly: boję się, że przy użyciu takiej siły uszkodzę regulacje mirrora :cry: a wtedy to bym się zapłakał. Postaram się polać złącze WD40, może to mi ułatwi pozbycie się wieśniackiego chromu. Zdam relacje z następnego podejścia. Dzięki
pozdrawiam :mrgreen:
----->MÓJ MK3<-----
Serdecznie zapraszam do oglądania i komentowania:)
nowe foty- str. 3, 4, 5
Sistemo
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze