galka z mk4

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Procent » 3 lut 2010, o 20:47

Jam mam gałkę z mk4. I sprawa wygląda tak. Kręci się ona wokól na drążku ( z tym że ja mam z mieszkiem już). Brałem na opaskę na dole i nic to nie dało, dalje się kręci. I drążek trzeba skrócić nie o 7 cm a o 3. O 7 jakby skrócił to by nie było na co założyć tej gałki. Wiosną będę skracał i robił tak żeby się nie kręciła w kółko. Czasem przy wrzucaniu 5 biegu poprostu mieszek się zsuwa z tej listwy wokół co trzyma mieszek od dołu. A sama gałka tak jak pisze K@mil 12 bo ja chyba mam 22 i dlatego tak się kręci. Luzów nie czuć, sale się obraca. Przy nieco mocniejszym chwycie się obraca więc już sam nie wiem jaką ja mam tam średnicę
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez tomaj tdi » 4 lut 2010, o 20:57

Koledzy a nie lepszy oryginal?
tomaj tdi
Berbeć

Postprzez Kaldur » 4 lut 2010, o 21:21

strzeliniasty, masz już kupioną gałke z MK4? Jak nie to mam gałeczke taką trzeba by tylko mieszek nowy do niej założyć. Jest nieco przytarta. Na drążek zmiany biegów trzeba by dotoczyć tuleje z gwintem. Tuleja by musiała mieć srednice zewnętrzną taka jak jest otwór w gałce MK4. Orginalna opaską jaka jest w gałce w MK4 zgniatamy i po krzyku.
Ja bym to tak rozwiązał :-)
Fotki gałeczki.

Obrazek Obrazek Obrazek
JEST NISKO JEST ZAJEFAJNIE!!!
MK3 GT 90 KM
Kliknij poniżej i oceń
moj-golf/moj-gofer-mk3-t18318.html
Kaldur
Badacz tematu

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez strzeliniasty » 4 lut 2010, o 21:33

Koledzy a nie lepszy oryginal
torszke sie przejadla a po drugie czesto gesto pekaja jak to z dodatkiem gumy a i przy agresywnej jezdzie zle lezy w dloni
strzeliniasty
Members

Postprzez gomez1982 » 7 lut 2010, o 15:56

Ja sobie też tą gałęczkę z tej samej aukcji upatrzyłem i z zamocowaniem to sądzę że nie będzie problemów na opasce zaciskowej żeby się ładnie trzymała.
Co do mocowania mieszka to sądzę że jak nie ma tego plastyku to można np tym ściągiem plastykowym co się stosuje do kabli dobrze zaciągnąć i może to będzie dobre.
A co do długości mieszka to myślałem o kupie zwykłego skórzanego do mk3 b on jest dłuższy niż do mk4.
Moja Śliweczka
Gwint str. 10
Obrazek
gomez1982
Gaduła

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Wnętrze