Gdzie szukać wody ??

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Gdzie szukać wody ??

Postprzez IntruZZ » 25 cze 2013, o 20:58

Panowie , opiszę po kawałku swoją historię , aczkolwiek wiem, że tego jest dużo .
Pewnego dnia jechałem w urwanie chmury... po wodzie do połowy kół... dywanik kierowcy cały mokry pasażera w połowie aż chlupało... wysuszyłem dziś ogromna ulewa znowu urwanie chmury auto stało sobie na parkingu. Po ulewie otwieram drzwi... pasażera dywanik lekko wilgotny , kierowcy dywanik w miejscu gdzie jest ta guma w stronę fotela mokry.... i pod rączką ręcznego w tym dołku woda... nie mam zaślepki na obudowę mechanizmu szyberdachu , ale szyberdach jest zaklejony masą uszczelniającą... Częstpo myję samochód karczerem i tego nie zauwazyłem... skąd może iść woda... wkładałem łapy w pedały w dziury tam w kable i tam sucho... nie mam prawie w cale tej uszczelki w podszybiu tej co przylega do szyby czołowej.... ale tam wszędzie jak się wkłada to sucho.... czy może na dywanik lecieć ze słupków ??
IntruZZ
Czytacz

Gdzie szukać wody ??

Postprzez wierzchol » 26 cze 2013, o 01:50

U mnie ostatnio woda dostawała sie przez szpare, ktora powstała w kleju mocujacym przednią szybę. Musialem oczyścić i zakleic dokladnie, a woda ciekła wlasnie po słupku pod plastikami z przodu nastepnie ciekla na dol obok raczki od otwierania klapy i na podloge. Troche sie zeszlo zanim to odkrylem, ale mam spokoj
wierzchol
Berbeć

Postprzez IntruZZ » 26 cze 2013, o 09:48

no ja to daje do mechanika on szybko wykryje a ja uniknę dłubania godzinami
IntruZZ
Czytacz

Postprzez Radi » 30 cze 2013, o 15:56

Skoro auto stało do połowy kół w wodzie to podłoga tez pewnie była zanurzona, woda mogła sie przedrzeć np przez korki spustowe które w większości golfów są przeważnie przegnite
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez themotivator » 2 lip 2013, o 13:54

U mnie ciekło przy lince od otwierania maski na podszybiu.
themotivator
Berbeć

- - -

Powrót do Wnętrze