hałasująca tapicerka..

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

hałasująca tapicerka..

Postprzez mihał » 2 paź 2008, o 23:17

Witam. Mam golfa 3 drzwiowego i strasznie hałasuje mi tapicerka. A dokładniej hałas dobiega z tylnej części pojazdu, wydaje mi sie że jest to w okolicy tych małych półeczek na których opiera się ta duża półka bagażnika. I hałasuje też ten plastik co zasłania tylny słupek. I jeszcze tylne boczki też coś trzeszczą. Jak to wszystko rozebrać żeby niczego nie rozwalić?? I czym te wszystkie uchwyty wzmocnić lub czym wygłuszyć żeby było cicho w aucie bo mnie już powoli denerwuje to trzaskanie. Z góry dzięki za odp...
mihał
Czytacz

hałasująca tapicerka..

Postprzez TomekKutno » 2 paź 2008, o 23:21

no to jest temat na cięższą rozkmine ;P

Ja bym kombinowal...
-nasłuchiwał skąd niechciany dźwięk dochodzi
-posprawdzał dokręcenie tych plastików
-w razie potrzeby cos kleił
-ewentualnie wciskał jakieś gówno dla usztywnienia, typu gąbki czy gumy...

inwencja twórcza kolego :P

no... chyba, że ktoś ma inny pomysł, to czołem biję!
Nie wiem, czy ty wiesz, ale ja lubię tak, kiedy widzę jak na Twego OPLA nasrał ptak. :)
TomekKutno
Czytacz

Postprzez piasa-v » 2 paź 2008, o 23:36

Posiadam golfa 3 od niecałego miesiaca po przesiadce z Peugeota 406 2000r i powiem krótko walka ze skrzypiącą tapicerką w golfie to walka z wiatrakami. Kup wazelinke techniczną natłuszcz uszczelki to chociaż piszczeć przestanie. A w kwestii rady to weź silikon bezbarwny i najlepiej bezwonny bo trochę go wpakujesz, odkręcaj po kolei plastiki i powierzchnie styku z jaką kolwiek inną powierzchnią smaruj właśnie silikonem powienno pomóc.
GOLF III 1.9TDI 96R
piasa-v
Berbeć

Postprzez rrrudolf » 3 paź 2008, o 00:11

ja póki co zacząlem od "wyciszania" przednich boczków, na tył przyjdzie kolej... zrobiłem to za pomocą takiej uszczelki do okien wykonanej z gąbki. jest ona samo-przylepna, dałem ją w miejscu styku boczka z karoserią lub innym plastikiem, no i z przodu mam już spokój... dobry i nie drogi sposób, za rolkę 5m zapłaciłem 2,5pln...
rrrudolf
Czytacz

Postprzez mihał » 3 paź 2008, o 19:19

przód mam ok bo jak ostatnio przyciemniałem szyby to jest tam pod tapicerką taka gąbka także tam chyba nie hałasuje. tylko ten tył mnie dobija. J się musiałem przesiąść do gofra z bmw i powiem że jakością wykonania gol odbiega strasznie. Ale może jakoś sobie z tym poradzę.
Te uszczelki mnie przekonują. Albo przykleje uszczelki i dodatkowo silikon :lol: i wtedy musi być git.
Z rozebraaniem tylnych boczków nie powinno być problemów, tak samo jest na wtrzaski jak z przodu???? Mam wersje 3 drzwi
mihał
Czytacz

Postprzez rrrudolf » 3 paź 2008, o 19:50

no z tylnymi boczkami nie jest tak różowo jak z przodem.....
odkręcasz wkręty(4szzt na boczek) które widać jak otowrzysz drzwi one są tak jakby od frontu. W nogach u pasażerów z tyłu są takie plastikowe "nakrętki" nie wiem jak to nazwać to to też odczepiasz, podnosisz kanapę do góry wyciągasz oparcie kanapy, wykręcasz dośc sporą tuleję, i inne plasikowe "nakrętki" no o teraz są dwie szkoły albo wyciągasz jeszcze kanapę-siedzisko albo zakładasz że nie polamiesz boczka przy wyjmowaniu go, bo jednak to siedzisko troche może zawadzać.. no i to tyle... aha i boczek przy wyjmowaniu dawaj w góre bo przy szybie jest na takich metalowch spinkach to uważaj żeby ich nie pourywać,..
rrrudolf
Czytacz

Postprzez mihał » 4 paź 2008, o 11:18

hmm troche roboty przy tym jest nie powiem. może sobie jakoś poradze, ale znając moje szczeście to coś połamie. :cry: dzięki za wyjaśnienie tematu, jak zrobie to napiszę efekty czy coś pomogło. pozdr
mihał
Czytacz

Postprzez leyn » 9 sty 2010, o 12:52

u mnie to samo. podpiołem się z tym pod inny (podobny) temat, ale w końcu znalazłem;)
czekam na ocieplenie i zdemontuje boczki. przy okazji ładnie wypiorę obicie ;-) dzięki
leyn
Badacz tematu

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sweetboy90 » 11 sty 2010, o 00:21

http://www.golf3.pl/topics41/panowie-co ... t23568.htm
tu jest ten sam temat, napisalem tam co zrobic zeby chwilowo nie skrzypialo ;-)
sweetboy90
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze