Irytujący problem z wodą w bagażniku.

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Michu! » 25 sie 2012, o 12:14

Wyczytałem na forum, ze problemem jest uszczelka lewej lampy więc przejechałem silikonem(albo może nawet to był klej do szyb :lol: ) obie uszczelki, lewa i prawa. Ok mniej wody mamy ale nadal gdzieś leci.. dziś zirytowany korzystajac z tego, ze pada pobiegłem sprawdzic co i jak, wybadałem takie miejsce:
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 0087k.jpg/

normalne raczej to nie jest, że leci woda z tej dziurki :-( czy miał ktoś już taki problem?
Michu!
Badacz tematu

Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez trojeczkaGT » 25 sie 2012, o 13:04

czyli leci raczej z tej hmm "pastikowej" ramki gdzie masz zamek nad rejestracja tam luknij jezeli lampy masz dokrecone to tylko tam.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB

Postprzez Michu! » 25 sie 2012, o 13:12

ok dzieki, sprawdze to i cykne silikonem :-) a czy jest jeszcze jakieś szczegolne miejsce z którego lubi woda wyplywac? Zabezpieczyłbym sie na przyszlosc, jak na razie wyczytalem o lampach i tym plastiku..

edit
lewa strona nie cieknie w ogole, z prawej jeszcze troszke leci i nie wiem o co biega.. jedna śruba jest ulamana ale wątpie, ze to powoduje ciekniecie, bo w lewej lampie ta sama śruba tez jest ulamana i jest sucho :-(
Michu!
Badacz tematu

Postprzez Paweu » 25 sie 2012, o 13:55

Michu! napisał(a):lewa strona nie cieknie w ogole, z prawej jeszcze troszke leci i nie wiem o co biega.. jedna śruba jest ulamana ale wątpie, ze to powoduje ciekniecie, bo w lewej lampie ta sama śruba tez jest ulamana i jest sucho

więc popraw uszczelnienie silikonem jeszcze raz... może być że ta felerna lampa nie przylega dobrze do karoserii i to przez to .
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Knight Rider » 25 sie 2012, o 16:01

Mojego tez topiło właśnie przez bagażnik i podklejanie silikonem nic nie dawało wiec wymieniłem uszczelki pod lampami i jak ręka odjąć.
Knight Rider
Badacz tematu

Postprzez Michu! » 26 sie 2012, o 09:26

na razie ciagle pada, nie mam zamiaru moknac przed blokiem :-/ jak jutro pogoda sie polepszy to przejade silikonem jeszcze raz uszczelki dookola i ten plastik nad tablica..mam nadzieje, ze to pomoże, bo nie chce doczekac sie rudej w bagazniku :-(
Michu!
Badacz tematu

Postprzez Karol B. » 26 sie 2012, o 22:14

Może też z uszczelki wycieraczki lecieć.
Karol B.
Members

Postprzez adziok09 » 26 sie 2012, o 22:25

Ja polecam uszczelnić przestrzeń pomiędzy blachą a lampa tzn. jak odkręcisz lampę to analogicznie popatrz jak z góry woda spływa i tam jest taka guma malowana w kolor nadwozia (łączenie blach) u mnie było popękane dałem tam sylikon i nie przejmuje się wodą w bagażniku
adziok09
Badacz tematu

Postprzez Michu! » 27 sie 2012, o 08:26

dzieki wielkie :-D sprawdze wszystko.. dziś wchodze do auta i moj wzrok przyciagnal nietypowy widok, z tylu na desce pojawily sie kropelki wody :-o no myslalem, ze mnie rozpier... :evil: jak na zlosc zaczyna sobie woda gdzies uciekac gora, sprawdzam paluchami czy to z uszczelki czy moze gdzies z szyby przecieka i dupa, niczego sie nie dowiedzialem :-/
Michu!
Badacz tematu

Postprzez zakwas » 27 sie 2012, o 12:20

Możliwe,że teraz przecieka gdzieś przez szybę :-|
Najlepiej poproś jakiegoś kolegę ,wsiądziesz do bagażnika a on będzie ostro lał na samochód wężem ogrodowym :)
Wtedy możliwe,że dotrzesz,które to miejsce,chociaż może to być jakaś mała nieszczelność,która nie tak szybko daje o sobie znać :cry:
Miałem ten sam problem ale wystarczyło podkleić uszczelkę od lampy.
Pozdrawiam.
zakwas
Czytacz

Postprzez Michu! » 28 sie 2012, o 08:47

Silikon poszedł w ruch! Poprawilem wczoraj uszczelke lampy i zdjalem ten plastik nad rejestracja, zasilikonowalem tam obie uszczelki od oswietlenia rejestracji.. z niczego innego cieknac tam nie moglo :-/ klapa raczej powoli szykuje sie do wymiany, bo innego pomyslu na nia nie mam :-( na zewnatrz tego nie widac ale po zdjeciu tej plastikowej oslony w srodku mozna ujrzec "piekny" widok rdzy, doświadczony golferowiec pewnie wie jak to wyglada :lol:
Michu!
Badacz tematu

Postprzez golf 1.4 » 28 sie 2012, o 21:23

Miałem ten sam problem, tyle że u mnie nie leciało lampami lecz tam z okolic zamka. Na tym zdjęciu co wstawiłeś widać dziurkę pod zamkiem to ja ją u siebie zakleiłem izolacją, potem na rogach klapy tą takie okrągłe gumowe zaślepki to zdjąłem je żeby woda nie lała się do środka tylko żeby wylatywała.
Do tego pociągnąłem czarnym silikonem tą szparę co jest między tylną szybą a klapą (blachą). No i oczywiście klosze od podświetlenia tablicy nie są u mnie na śrubki tylko są przyklejone na stałe czarnym silikonem dekarskim. Wszelkie prace związane z uszczelnianiem polecam tylko i wyłącznie silikon dekarski, ponieważ lepiej przylega do elementów, a jak wiadomo zwykły silikon jak wyschnie to po jakimś czasie zaczyna odchodzić.
golf 1.4
Gaduła

Nadwozie: 5-drzwiowe

Następna strona

- - - świnoujście kwatery

Powrót do Wnętrze