[mk3]jak ustawić wskazówki od prędkościomierza, obrotomierza

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez robi333 » 10 gru 2008, o 16:02

Witam. Zmieniałem kolor podświetlenia licznika kilometrów i obrotomierza. Trzeba było ściągnąć wskazówki. Jak je teraz założyć aby dobrze wskazywały??? Czy wystarczy jak ustawie je na równo z kreskami oznaczającymi zero na tarczy??? I to samo się tyczy wskazówek od paliwa i temp. silnika bo też się przestawiły. Pozdrawiam
robi333
Berbeć

Postprzez hooki » 12 gru 2008, o 10:51

Kiedyś z 2 lata temu pytałem o to w firmie zajmującej się montażem: alarmów, centralnych zamków itp. za ustawienie licznika brali ok 50-70zł. a przynajmniej masz pewność że niebędzie Cie licznik oszukiwał
hooki
Czytacz

Postprzez malapawel » 12 gru 2008, o 13:56

a ja jak zmienialem podswietlenie to ustawilem normalnie wskazowki, odpalilem elektroniczny obrotomierz i dobrze chodzi :D a predkosciomierz sprawdzasz na takich predkosciomierach co przy drodze stoja :P
malapawel
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez cichyy » 13 gru 2008, o 23:40

ja niedawno zmieniałem tarcze w liczniku i po zamontowaniu wskazowek wydaje mi sie że predkosciomierz oszukuje i zawyża predkosc.
z drugiej strony w tym samym czasie zmieniałem uszczelke pod glowicą i auto jest bardzej dynamiczne wiec moze to jest przyczyną czemu wydaje mi się że oszukuje.
chyba się zgadam z kumplem i jadąc dwoma utami sprawdzimy czy mojewskazania są ok w stosunku do jego prędkościomierza :-)
cichyy
Czytacz

Postprzez pavvelll » 15 gru 2008, o 22:01

przy temp wodi w paliwie masz takie bolce na których opiera sie wskazówka gdy silnik wyłączony, a jesli chodzi o prędkościomierz to ja ustawiłem na pierwszej kresce i działa
pavvelll
Czytacz

Postprzez krzaku » 27 gru 2008, o 04:14

robi333 napisał(a):Zmieniałem kolor podświetlenia licznika kilometrów i obrotomierza. Trzeba było ściągnąć wskazówki.

zmienialem kilka podswietlen lcd w licznikach i nigdy jeszcze nie musialem zdejmowca wskazowek, nawet zakladajac nowe tarcze ich nie desjomwalem. dopiero jak wymienialem fabryczne na podswietlane od spodu musialem je zdjac, ale to chyba oczywiste :P

co do twojego problemu to zalezy jaki masz licznik, jezeli z el silniczkami to ustawiasz gdziekolwiek a wskazowka sama sie ustawia w odpowiednie miejsce, jezeli jednak masz starszy model na slimakach to musisz wskazowke zalozyc na szpilke ponizej 0, tzn pod slupkiem podtrzymujacym wskazowke

Obrazek
na przyklejonej karteczce jest kreseczka wskazujaca polozenie zerowe wskazowki predkosciomierza
krzaku
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze