Jaki preparat na zamarzanie drzwi?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez seb » 6 sty 2009, o 11:54

golfik60, wilgosc w aucie, roznica temperatur.... itd wszystko ma wplyw na to ze skrapla Ci sie para w srodku, ja mam garaz wiec jak zostawiam auto to z delikatnie uchylonymi szybami.
seb

Postprzez golfik60 » 6 sty 2009, o 12:26

widzisz tylko jakja stawiam autko przed blokiem to nie bardzo zostawic otwarte szyby... ale dzisiaj w porównaniu z wczorajszym dniem to juz jest duzo lepiej nie widac tak duzo szronu
golfik60
Badacz tematu

Postprzez v12party » 7 sty 2009, o 16:25

Ja tam psikłem Wd i mam spokój :mrgreen:
v12party
Czytacz

Postprzez kaparri » 7 sty 2009, o 17:17

czytalem troche ze w samym zamku jakas zapadka zamarza, zbiera sie w zamku brud i wilgoc i to zamarza, rygielki odskakuja a drzwi nadal zamkniete. "Pisali", że trzeba dobrać sie do zamka i go po prostu przeczyscic, nasmarowac i na kilka sezonow bedzie spokoj. u mnie zamarzaly uszczelki kupilem w samochodowym jakis silkon czy cos do uszczelek (8 zl) dobrze spryskalem i przy -15 ostatnio dostalem sie do srodka bez problemow.
Ale jaka byla "niespodzianka" z rana jak wyszedlem z domku na uczelnie tak jak zwykle mniej wiecej tyle czasu majac by wsiasc i dojechac :D a tu drzwi odmowily posluszenstwa :D najlepsze ze tylko przednie :D tylnimi sie wpakowalem rozgrzalem auto drzwi z przodu wrocily do normy :D
i ta mina sasiadki z okna :D bezcenne :-D
Masz chwile:>? Zobacz moje MK3 :

moj-golf/1-6-gt-by-kaparri-t13858.html

Są takie które się podniecą starym VW-ikiem jak 600-tą :]
kaparri
Badacz tematu

Postprzez Golfik1986 » 7 sty 2009, o 18:43

stary najlepszy preparat to zapalniczka zarowa w kieszeni i podgrzewanie kluczyka efekt murowany :-P
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez rogal133 » 7 sty 2009, o 18:49

ja mam podobny problem bo czasem otworze drzwi wsiąde do samochodu zamkne drzwi i kaplica zatrzasna sie i ani z zewnatrz ani od srodka otworzyc nie mozna, nie wiem czy to cos zamarza czy cos bo jak przejade troche to sie otwieraja i nie wiem co mam z tym zrobic. najgorzej jak wsiade do samochodu w garazu i to sie stanie bo mam maly garaz i prawe drzwi sie nie otworzą a mam 3drzwiowke :cry:
rogal133
Badacz tematu

Postprzez tuńczyk » 12 sty 2009, o 09:33

No ja mam pdoobny problem co golfiak... najgorsze jest to że czasem wsiąde do samochodu....potem wysiąść moge dopiero jak się dobrze nagrzeje wnętrze. Samochoód cały był suszony niedawno wytarłemwszystkie uszczelki plus zamkki.. uszczelki silikonem potraktowałem zamki olejem silnikowym bo nie zamarza... a inne mogą.. i po tej akcji było 2 dni dobrze.. potem zonk.. wsiadam bagażnikiem..jade do pracy i wysiadam jak człowiek.. a potem znów wsiadam jak małpa i przed domem czuje się człowiekiem...ehhh...przynajmniej ciepło mi jest:)Bo troche się trzeba gimnastykować:)
Mam pomysł taki by rozebrać drzwi.. wyciągnać cały zamek..i denaturatem go potraktować a potem smarem grafitowym...ale tyle roboty, że aż mi sie nie chce brać za to...
Pozdrawiam..
Tuńczyk
tuńczyk
Berbeć

Postprzez wojtek070580 » 12 sty 2009, o 21:25

u mnie ten problem zniknął wczoraj potraktowałem zamek wd-40 i nie myję auta do wiosny
wojtek070580
Badacz tematu

Postprzez 360st0pni » 15 sty 2009, o 09:40

ja przed zimą strzykawką wlałem oleju do smażenia w zamki i uszelki popsiukalem silikonem w sprayu do uszelek gumowych i mi wszystko gra zamki płynnie chodzą nic sie nie przycina
360st0pni
Czytacz

zamki w golfie?

Postprzez zuznik » 21 sty 2009, o 17:31

kurcze za dużo tego tu popisaliście,trochę ogłupiałem,ale najbardziej rozśmieszyło mnie to wchodzenie przez tylną klapę!ja miałem podobna sytuację,podjeżdżam na shella i nie wychodzę z auta bo jak?jeszcze parę rundek po mieście i podobna próba!i ten stres w oczach,czy otworzę!udało się,ale gdybym miał na styk paliwa a wskażnik i tak pokazuje co chce,to zaliczyłbym się do inwalidy 1 stopnia,który nie opuszcza samochodu podczas tankowania!o ile by mi się szyby opuściły
:lol:
zuznik
Czytacz

Postprzez adams33 » 13 lut 2013, o 19:09

Witam odświeżę temacik od ostatnich kilku tygodni każdego ranka miałem albo zamarznięte dzwi od kierowcy albo nie mogłem ich zatrzasnąć bo były tak jak by otwarte. Dzisiaj wzielem specjalnie wolne od pracy by się za to zająć bo to jest dość uciążliwe że ja codziennie rano albo wskakuje od pasarzera strony albo musze wiązac dzwi pasem xD

Wziełem dzisiaj wymotowałem cale centralne zamki lewy i prawy (przód) WRZUCIŁEM W BENZYNE 95 ;] Wymyłem cały smar aż do białych części (0 smaru starego) po tym wydmuchałem pod ciśnieniem całą benzynę osuszyłem na grzejniku. Oraz wypsiukałem płynnym smarem Wurth SaBesto Multi nie jest to zwykły smar panetrujący czy coś. Ten po wypsikaniu tworzy się zwykly smar biały. Mam nadzieje że to wszystko pomoże i dam znać gdy nadejdą mrozy -10 :) Wczoraj -1 i właziłem tylnymi dzwiami :D
adams33
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Wnętrze