kanaliki szyberdachu

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

kanaliki szyberdachu

Postprzez strzeliniasty » 25 mar 2009, o 21:40

witam

jak w temacie

jak dobrac sie do kanalikow odprowadzajacych wode z szyberdachu?? pod fotelem kierowcy mam jezioro stawiam wlasnie na zatkany kanalik ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac i gdzie tego szukac.

z gory dziekuje za pomoc. pozdro
strzeliniasty
Members

kanaliki szyberdachu

Postprzez driver22 » 26 mar 2009, o 00:27

Musisz otworzyć drzwi i pomiędzy zawiasami powinna wystawać taka gumowa rurka.Przetkaj ją jakimś drucikiem czy czymś innym tylko uważaj żeby jej nie przebić,następnie otwórz szyber tak żeby schował się w dachu i po prawej i lewej stronie będzie widać otwory je też możesz delikatnie przetkać potem nalej sobie wody w te kanaliki i zobacz czy równomiernie woda wypływa.U mnie pomogło tylko ja miałem wode po prawej stronie pasażera z tyłu poszukaj jeszcze na forum o tym problemie bo jest tego sporo.
driver22
Czytacz

Re: kanaliki szyberdachu

Postprzez seb » 26 mar 2009, o 00:53

strzeliniasty napisał(a):witam

jak w temacie

jak dobrac sie do kanalikow odprowadzajacych wode z szyberdachu?? pod fotelem kierowcy mam jezioro stawiam wlasnie na zatkany kanalik ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac i gdzie tego szukac.

z gory dziekuje za pomoc. pozdro
ale to nie tedy leci..... chyba nie takiej opcji, poszukaj innej drogi np. te plastikowe korki w podlodze...
seb

Postprzez driver22 » 26 mar 2009, o 11:38

driver22
Czytacz

Postprzez Imper » 26 mar 2009, o 21:37

a ja obastawiam te kanalki sam mialem ten sam problem bo pod nogami keirowcy mialem bagno odetkalem drutem kanaliki i pomoglo zrob tak jak napisal driver22,
Imper
Members

Postprzez MarcinKowalczuk » 27 mar 2009, o 18:05

Kolego mialem to samo z tym ze mialem tyle wody ze az do tylu plynela. Rozebralem podszybie cale (musisz zdjac wycieraczki) i tam masz rozciagajacy sie plastik na karoseri mi ten plastik zaczal sie wykruszac i miedzy nim a blacha przedostawala mi sie woda. Troszeczke silikonu i po problemie. powodzonka
MarcinKowalczuk
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze