kanały odprowadzajace wode z szyberdachu

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez gorski_21 » 3 maja 2013, o 13:28

mam problem z szyberdachem, mianowicie leje mi sie woda kolo kierowcy po słupku kolo bezpiecznikow jak rozebrac i sprawdzic polaczenie kanału odpływowego? z pozostałych trzech nic sie nie wylewa tylko leci na zewnatrz a z tego jednego pół wyleje poza auto a polowa do srodka wiec tam musi byc nieszczelne rozebrałem juz pół auta ale tam nie moge sie dostac pomocy
gorski_21
Berbeć

Postprzez hellaflush » 3 maja 2013, o 13:57

Bo masz brudny ten odpływ przy drzwiach kierowcy. Jak masz sprawną rękę to ściągasz osłonę skrzynki bezpieczników, wyciągasz takie kolanko i czyścisz. Z tym, że lepiej sobie odłącz aku bo może woda polecieć i podłóż sobie jakąś szmatkę.

Od szybra idzie rurka a właśnie w tym miejscu koło skrzynki bezpieczników wchodzi do kolanka, które jest włożone w słupek i woda spływa tak koło tej gumowej rurki co osłania przewody idące do drzwi.

Jak już wyczyścisz to wkładasz kolanko w rurkę od spływu i próbujesz wciskać w ten słupek. Dodam, że robisz to na czuja bo raczej tam nic nie zobaczysz :D
hellaflush
Gaduła

Postprzez seba650 » 3 maja 2013, o 14:40

Ja polecam 2 metody:

-Linka lub drutem przepychasz
-Sprężone powietrze
seba650
Badacz tematu

Postprzez gorski_21 » 3 maja 2013, o 15:40

dzieki za porady ale ona jest rozłaczona i nie moge dostac zeby wlozyc wezyk w kolanko
gorski_21
Berbeć

Postprzez Pozor » 3 maja 2013, o 19:11

no ja miałem podobny problem a mianowicie ciągle po deszczu mokro było przy pedałach okazało się że to kolanko było wyczepione i w dodatku brudne niestety bez ściągania deski rozdzielczej nie dał bym rady znów wcisnąć wężyk w to gumowe kolanko.Jeżeli kolega ma ten sam problem to niech się nie zdziwi jak mało w to kolanko wchodzi wężyka naprawde mało bo jak mocno wciśniesz przy kolanku to wypadnie przy rynience od szyberdachu
Pozor
Members

Postprzez Grzesiek2507 » 3 maja 2013, o 19:23

da rade bez zdjemowania deski rozdzielczej, moj przypadek jest tutaj tego przykladem, z obu stron wyjmowalem te niby kolanka i bmylem bo byly kompletnie zapchane, a potem zakladalem. Porzeba zrecznych paluszkow i cierpliwosci ;-)
Grzesiek2507
Members

Postprzez Pozor » 3 maja 2013, o 20:33

dokładnie jak mówisz grzesiek ale w moim zabrakło mi cierpliwości bo kolanko wpadło mi do środka a i tak musiałem ściągać deskę :-)
Pozor
Members

Postprzez dareckizx » 29 maja 2013, o 23:04

koledzy nie mam w ogóle rureczek od szyberdachu musze je tam założyć , da rade włożyć od góry mniejszą rurke i przykleic do szybra jakims klejem ? Zdejmowałem słupki i tam nie ma miejsca na rurki .
dareckizx
Berbeć

Postprzez thomasg » 30 maja 2013, o 22:37

dareckizx napisał(a):koledzy nie mam w ogóle rureczek od szyberdachu musze je tam założyć , da rade włożyć od góry mniejszą rurke i przykleic do szybra jakims klejem ? Zdejmowałem słupki i tam nie ma miejsca na rurki .

w innym twoim temacie kolega Gofer wkleił link do porady w której są fotki, na fotkach widać jak idą rurki z szybra , nie pod plastikową osłonką słupka a w 'konstrukcji' . Specjalnie żebyś nie szukał to jest to na 13 i 14 fotce ;-)

15 pokazuje tylne, a im niżej tym więcej ich widać
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

- - -

Powrót do Wnętrze