Kanapa kombi/hatchback

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Kanapa kombi/hatchback

Postprzez peter1991 » 23 lis 2011, o 20:59

Witam, panowie nie mam wycieraczki z tyłu w kombiaku i chce dokupić, jest poprostu urwana i moje pytanie, czy w hatchbacku jest taka sama czy musi być z kombi ??
Druga sprawa to jak jest z fotelami czy fotele z hatchbacka pasuja do kombi ?? chodzi mi dokładnie o kanapę tył
peter1991
Berbeć

Rocznik: 1999
Silnik: 1.9 ALE
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Kanapa kombi/hatchback

Postprzez thomasg » 24 lis 2011, o 20:05

peter1991, jeśli kupisz taka samą kanapę to raczej nie powinno być problemu , przyy zakupie na odległość poproś o zmierzenie szerokości miedzy końcówkami kołków na górze i na dole i o długość kołków górnych i dolnych . Jak to ci siadzie to bierz. Morduje się właśnie z kanapą GT z kombika do hatchbacka i jest na razie lipa. Kanapa GT jest węższa w kołkach - przynajmniej ta którą mam i inaczej wygląda odsadzenie i siedzenie kołka dolnego .

Morduję to w temacie poniżej :-|
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez kryhaziom » 24 lis 2011, o 22:21

thomasg napisał(a):Morduje się właśnie z kanapą GT z kombika do hatchbacka i jest na razie lipa. Kanapa GT jest węższa w kołkach - przynajmniej ta którą mam i inaczej wygląda odsadzenie i siedzenie kołka dolnego .

i tak samo będzie na odwrót. Przerabiałem to u siebie. Zakładałem kanape z GTI hatchbaka do kombi i trzeba było podginać te zamki od składanego oparcia :-) Druga sprawa to siedziska. wpadają głębiej i widać szpare między oparciem i siedziskiem :-)
kryhaziom
Badacz tematu

Postprzez kusiu » 25 lis 2011, o 00:00

Znalazłem takie coś na naszym forum:
http://www.golf3.pl/topics41/siedzenia- ... t34092.htm

RAQnio_V napisał(a):K@mil, jesteś w błędzie... w variancie jest inne mocowanie niż w HB. Jak w variancie masz dzieloną kanapę i chcesz założyc nie dzieloną to na 100% nie pasuje mocowanie górne. w przypadku p&p dzielona na dzieloną nie jestem pewien, ale wtedy siedzisko Ci nie podejdzie będziesz mieć szparę między siedziskiem a oparciem...
kusiu
Badacz tematu

Postprzez peter1991 » 28 lis 2011, o 22:58

a wie ktos jak z tą wycieraczka jest >??
peter1991
Berbeć

Rocznik: 1999
Silnik: 1.9 ALE
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Wnętrze