[Golf 3]Kilka problemów: pasy bezp. szyby, zamek, szyberdach

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez sk8frantic » 26 wrz 2012, o 23:08

Witam mam problem a w zasadzie kilka wiec opisze je w punktach i prosił bym o odp na każdy problem...

1. Nie działa zamykanie prawych tylnych drzwi w moim golfie 3 5d, wymieniłem zamek i nic mam pompkę na powietrze... trzy drzwi + klapa i wlew do paliwa zamykają się normalnie z kluczyka, z pilota, tylko te prawe tylne drzwi nie chcą... ;/

2.W golfie mam ''elektryczne szyby'' all i z tyłu np w prawych drzwiach odsuwa się może z 10 cm i koniec, a w silniczku coś strzela jak by jakiś piasek czy co wpadł, dziwnie strzela.... ale mimo to dalej się nie odsunie

3.Pas bezpieczeństwa od str kierowcy jest odwrócony tzn klamra która wpina się do zatrzasku.... i muszę skręcać pas w rulon...

4.Szyber dach mi się nie uchyla tzn opcja uchyl a schowaj do podsufitki tak..

a prawe tylne drzwi były przekładane ze starych po klepie, tzn all co było w drzwiach podnośnik szyby instalacja zamek... proszę o pomoc Dziękuje z góry!!!
sk8frantic
Berbeć

Postprzez trollu » 27 wrz 2012, o 12:48

ad1
nowy zamek sprawny? sprawdzałeś czy powietrze do niego dochodzi? pompka może być ok ale przewody już nie

ad2
Trzeba rozebrać drzwi i zobaczyć to co tam się dzieje. coś musi blokować szybę pewnie

ad3
chłopie :wstyd:
motyla noga ile to jest problemu przekręcić pas w klamrze? minuta zabawy i klamra jest tak jak powinna

ad4
Być może wina przełącznika, jak naciskasz uchył to dzieje się coś czy cisza?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Ranger » 27 wrz 2012, o 23:13

u mnie jak nie działało zamykanie drzwi to sie okazało ze mistrz który przy nich robił nie założył tak jak sie należy tej wtyczki co jest między zawiasami i miałem różne cyrki z zamykaniem dlatego warto to też sprawdzić czy wszystkie piny są proste a łącza dobrze skręcone.
Ranger
Czytacz

Postprzez sk8frantic » 29 wrz 2012, o 20:27

w jaki sposób chcesz obrócić pas bezpieczeństwa w klamrze??!!
sk8frantic
Berbeć

Postprzez Gofer » 2 paź 2012, o 15:44

sk8frantic napisał(a):obrócić pas bezpieczeństwa w klamrze??!!

Składasz pas pod kątem 45 stopni , rozbieg klamrą i przechodzi .
Jak nie idzie demontaż górnego lub dolnego mocowania i obrócenie pasa.
Gofer
Gaduła

Postprzez trollu » 5 paź 2012, o 00:54

Gofer napisał(a):Jak nie idzie demontaż górnego lub dolnego mocowania i obrócenie pasa.

jak niby? rozumiem że chcesz ściągnąć klamrę z pasa i założyć poprawnie tylko problem jest tego typu że klamra nie przejdzie przez ucho i szwy na końcu.
trollu
VIP

Postprzez Gofer » 5 paź 2012, o 11:05

trollu napisał(a):rozumiem że chcesz ściągnąć klamrę z pasa

Nie o to chodziło .Chodziło o obrócenie o 360 stopni mocowania pasa.
Po głębszym przemyśleniu rada raczej dla tych którym pas przekręcił się dwa razy co jest raczej niemożliwe .
Gofer
Gaduła

Postprzez trollu » 5 paź 2012, o 12:06

Gofer napisał(a):Nie o to chodziło .Chodziło o obrócenie o 360 stopni mocowania pasa.
Po głębszym przemyśleniu rada raczej dla tych którym pas przekręcił się dwa razy co jest raczej niemożliwe .

o ile dobrze rozumiem to autorowi chodzi o to, że jak pas jest niezapięty i klamra jest przy słupku to "wtyczka" jest do słupka a nie do fotela. co Ci da jakieś przekręcania pasa na mocowaniu jak klamra i tak będzie po niewłaściwej stronie? Jak zrobisz zawijas nad klamrą to pas znowu będzie się ciężko chował bo będzie się blokować na ślizgu w słupku
trollu
VIP

Postprzez pablomed » 7 paź 2012, o 21:35

sk8frantic, z szybą to będzie zniszczona linka na 99 procent, zamiennik kosztuje 8 dych silnik do niego przekładasz, o tym są dziesiątki opisów .
Co do szybra ciężko byc pewnym, może włącznik, ale raczej uszkodzenie jest przy silniczku, sa tam pewne styczniki pewnie się to popsuło, można coś próbować naprawiać, albo kupić używkę

Co do pasa nie wszytko kapuję, napisz albo daj fotkę czy jak jest zwinięty to przy słupku też jest skręcony, może jest kwestia obrócenia jego dolnego uchwytu
pablomed
Members

- - -

Powrót do Wnętrze