Witam. Otóż od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa trójeczki z trzema drzwiami z silnikiem 1.4 60KM z 94 roku. Auto kupione za 2,500zł. Kilka rzeczy na gwarancji, naprawdę stan auta jest igiełka poza kilkoma mankamentami jak to w kilkunastoletnich autach.
Jeśli temat założyłem w złym dziale to proszę o przeniesienie i wyrozumiałość.
Pierwsze co to rzuca się nałożona gałka od zmiany biegów na drążek, czemu założona? Bo chyba komuś się nie mieściła i odpiłował gwint na drążku i nałożył gałkę. Czy ktoś ma pojęcie jak to wymienić tanim kosztem oprócz przyklejenia gałki do drążka?
Do tego grzybek ze strony kierowcy to zamykania/otwierania drzwi dzisiaj wymieniłem bo był trochę ułamany i trochę się odbija i nie miły hałas od niego bo grzybek odbija się o zabudowę jego, czy jakoś idzie to wyciszyć? No i ostatni już mankament, centralny zamek. Otóż przy otwieraniu auta otwierają się drzwi tylko ze strony kierowcy, da się jakimś tanim kosztem to naprawić?
Przepraszam od razu za chaos w moim poście.
PS. Jeśli ktoś wie to jaki koszt byłby zrobienia podświetlenia lepszego deski rozdzielczej oraz pokręteł od nawiewu ? (z tego co wiem, to jest to legalne).
Pozdrawiam