klapa tylna

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

klapa tylna

Postprzez Czesław7 » 30 sty 2013, o 16:23

Koledzy mały kłopot już kiedyś zmieniałem zamek w tylnej klapie (troche to bylo pomiśkowane) ale działało od kilku dni jednak klapa przestała sie w ogole otwierac - wciskam guzik wchodzi do srodka i sie wraca nic sie nie dzieje :cry: jak ja otworzyc? i jak myslicie co moglo sie stac?
Czesław7
Badacz tematu

klapa tylna

Re: klapa tylna

Postprzez vinni_pl » 30 sty 2013, o 23:09

Czesław7 napisał(a):Koledzy mały kłopot już kiedyś zmieniałem zamek w tylnej klapie (troche to bylo pomiśkowane) ale działało od kilku dni jednak klapa przestała sie w ogole otwierac - wciskam guzik wchodzi do srodka i sie wraca nic sie nie dzieje :cry: jak ja otworzyc? i jak myslicie co moglo sie stac?

ja ostatnio jak nie mogłem otworzyć auta :D wpadłem na tylną kanapę ściągnąłem plastikową osłonkę i tam szła taka srebrna linka za którą pociągnąłem i bagażnik odskoczył ;d
vinni_pl
Badacz tematu

Postprzez Paweu » 30 sty 2013, o 23:21

Czesław7 napisał(a):wciskam guzik wchodzi do srodka i sie wraca nic sie nie dzieje jak ja otworzyc? i jak myslicie co moglo sie stac?

Może pękł ten plastikowy mechanizm... ściągnij boczek bagażnika i zobacz...
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez golf 1.4 » 1 lut 2013, o 22:45

Dokładnie, zrób tak jak piszą koledzy wyżej. Wejdź do bagażnika od środka (żeby było Ci wygodniej to też wyjmij tą półkę żebyś mógł siedzieć tam), ściągnij boczek i sprawdź co tam się stało, możesz poprosić kolegę albo kogoś aby wciskał guzik od otwierania klapy a ty patrz co się dzieje.
golf 1.4
Gaduła

Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Wnętrze