Klej do pianki

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Klej do pianki

Postprzez golfik60 » 18 wrz 2011, o 11:27

Witam. Mam Pytanko: Wie ktoś może jak się fachowo nazywa klej którym przyklejona jest pianka znajdująca się pod tapicerką drzwi do drzwi? bo rozbierałem zamki więc musiałem odkleić tą piankę a teraz chciałbym to zakleić profesjonalnie tak jak to powinno być. Jest to coś czarnego podobnego do masy bitumicznej ale konkretnej nazwy nie znam i nawet nie wiem co kupić aby zastąpić czymś podobnym. Proszę o porady.
golfik60
Badacz tematu

Klej do pianki

Postprzez Mr. a » 9 paź 2011, o 17:01

Kolego taka masa bitumiczna jest w każdej mieszalni lakierniczej kryje się pod nazwą handlową BLACHOGUM. Koszt takiego czegoś to ok 20-30zł za litr masy.

Pozdrawiam serdecznie
Mr. a
Berbeć

Re: Klej do pianki

Postprzez K@mil » 10 paź 2011, o 09:57

golfik60 napisał(a):Witam. Mam Pytanko: Wie ktoś może jak się fachowo nazywa klej którym przyklejona jest pianka znajdująca się pod tapicerką drzwi do drzwi? bo rozbierałem zamki więc musiałem odkleić tą piankę a teraz chciałbym to zakleić profesjonalnie tak jak to powinno być. Jest to coś czarnego podobnego do masy bitumicznej ale konkretnej nazwy nie znam i nawet nie wiem co kupić aby zastąpić czymś podobnym. Proszę o porady.

Kup czarny silikon do szyb :) i będzie tak samo :p
Tylko ze nie polecam Ci tego :) bo jak wiesz bardzo ciezko schodz ten silikon jak i ten oryginalny i ten do szyb :)
Kup zwykły silikon i przyklej w paru miejscach tą gąbkę... przy nastepnej rozbiórce będzie łatwiej a nigdy nic nie wiadomo
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Wnętrze