kolumna kierownicy-demontaz-jak odkrecic sruby

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez variant yacht » 12 maja 2012, o 19:17

potrzebuje odkrecic sruby mocujace rure kolumny kierowniczej do wzmocnienia pod deską, sa tam takie sprytne sruby-z gładkim łbem , czy trzeba je zupelnie sciac czy wystarczy naciac pasek pod wkretak plaski, ktos moze ma inny patent?
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 13 maja 2012, o 09:18

Cienka tarcza do cięcia na kątówkę i nacinasz pod płaski śrubokręt, następnie młotek i mały przecinak, aby je ruszyć, żeby odkręcić, potem pójdą już palcem. Taki patent zastosowałem u siebie. Po całej naprawie dobrze je dokręć, bo lubią się luzować.
prezesik
Members

Postprzez variant yacht » 13 maja 2012, o 11:35

prezesik25 napisał(a):Cienka tarcza do cięcia na kątówkę i nacinasz pod płaski śrubokręt, następnie młotek i mały przecinak, aby je ruszyć, żeby odkręcić, potem pójdą już palcem. Taki patent zastosowałem u siebie. Po całej naprawie dobrze je dokręć, bo lubią się luzować.
danke, podkladke sprezynującą i farbe na gwint jak dam to powinno przestac sie ruszac ;-) , wymieniam kolumne na regulowaną...moze sie uda
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez marcinkoz2910 » 13 maja 2012, o 19:37

ja wymieniałem kolumnę z regulacją te sruby ze zrywalnych lepkiem naciąłem i wykręciłem śrubokrętem

a potem kupiłem nowe utwardzone i wkręciłem normalne
marcinkoz2910
Members

- - -

Powrót do Wnętrze