francuzz napisał(a):Sorki, że się wtrącam, ale też mam wode z tyłu. Mam pytanie: przednie kanaliki od szyberdachu mają ujście koło przednich drzwi, a gdzie mają swoje ujście tylnie kanaliki?-chce sprawdzić czy nie są zatkane.
tylnie kanaliki wychodza z tylu auta pomiedzy metalowym nadkolem a pasem tylnim!takie szare rurki grubosci okolo 1 cm jak wlejesz troche wody to zobaczysz!
[ Dodano: 2008-09-23, 16:31 ]
traker napisał(a):powiedzcie mi jak czyścicie przednie kanaliki ?
kolego to prosta sprawa tylko troche brudna i smierdzaca!:) odkad zajmowalem sie tym u siebie to zawsze byla jedna przyczyna zapchanego odplywu, z szyberdachy wychodzi rurka o grubosci okol 1cm mniej wiecej na wsyokosci skrzynki bezpiecznikow loczy sie z druga(jedna wchodzi w druga) ktora bedzie koloru czarnego i zawsze to ona byla przyczyna mokrego dywanika bo ma kolanko w ktorym sie zbiera caly syf i w koncu nie nadarza wylewac wdoy u mnie wystarczylo wyjac ta czarna rurke i wyplukac caly syf ze srodka!!!po drugiej stronie jest to samo!!!i muszisz wiedziec ze po jednej i po drugiej stronie jest dosyc ciasno ja usiebie od strony kierowcy wyjmowalem kratke nawiewu i wlacznik swiatel bo od gory jest latwiej to wszytko potem poskladac!!