leci woda

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

leci woda

Postprzez din » 31 lip 2010, o 08:46

Witam wszystkich

Przekopałem chyba całe forum i choć widzę, że golfiki często przeciekają tematu z moim problemem nie znalazłem;(

Miałem mokro z przodu wiec wybebeszyłem wszystko do blachy, wąż w ręke i wodą golfacisnę. Widzę, że robi mi się zaciek z przodu po stronie pasarzera, koło uszczelki drzwi z samego przodu. Jakiś centymetr w strone przodu auta spływa od góry gdzieś do dołu. Ręką próbowałem to wybadać ale deska rozdzielcza jest dosć mocno zabudowana i nie wiem dokładnie z kąd sie tam woda bierze;(

Miał może ktoś tak??

Druga sprawa tak przy okazji wiecie jak nazywa sie taka plastyczna masa klejąca? Chodzi mi o taka mase ktora nigdy nie twardnieje, zawsze jest miekka ale klejaca(do uszczelnienia)
din ;))))
din
Badacz tematu

leci woda

Postprzez pablomed » 31 lip 2010, o 09:11

Tam jest odpływ z szyberdachu, jeśli masz szyberdach to wcale nie szukałeś bo było o tym wielokrotnie. Więc- masz go?
pablomed
Members

Postprzez PabloSBT » 31 lip 2010, o 20:48

napewno ci wypadł wężyk z takiego kolanka co nim powinna wylatywać woda na zewnątrz da się tam ręke wsadzić tylko musisz odkręcić schowek i za taką metalową blachą jest ten wężyk
PabloSBT
Members

woda

Postprzez din » 2 sie 2010, o 09:08

co do szyber dachu to wlasnie go nie mam;/ dla tego nie wiem co jest grane. Lalem golfa woda w weekend i kurcze na zlosc ne chcialo cieknac;/ Pewnie zacznie jak poskrecam wszystko;/
din ;))))
din
Badacz tematu

Postprzez gaceq » 2 sie 2010, o 22:58

A wiatrak ? Mi ciekło spod filtra kabinowego wprost do dmuchawy wrrr Woda to niestety częsty przypadek widze w goolfach :/ Chociaż w sumie : sama natura :mrgreen: "ekologiczny samochód"
gaceq
Badacz tematu

Postprzez PabloSBT » 3 sie 2010, o 12:07

sprawdź czy podszybie dobrze dolega do szyby ja nie miałem tej uszczeki przy szybie to mi z dmuchawy sikało :D zalałem czarnym silikonem i teraz narazie wody nie widać :) a i szyby zaczęły odprarowywać znacznie szybciej jak sie włączy dmuchawe
PabloSBT
Members

Postprzez mroova » 3 sie 2010, o 13:03

Miałem podobny problem, dosłownie wczoraj go rozwiązałem :) Tak jak koledzy wyżej piszą, miałem przeciek obok filtra kabinowego. Uszczelniłem uszczelkę, zakleiłem małą szczelinę, którą tam miałem - na razie nie cieknie :)

Co do tej masy, która nigdy nie zastyga, to ja usłyszałem nazwę 'ol-kit' :D Obstawiam, że tylko tu na śląsku tak mówią ;)
mroova
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bodzio232 » 10 sie 2010, o 13:28

a wg mnie jest to ta uszczelka na dachu co idzie przez całość .. mi jak zaczęło się lać to powstała aż kałuża pod pedałami i w dodatku miałem troche mokrej podsufitki.. :/ okazało się że tam wypiął się taki jeden wtyk od uszczelki, z tamtąd woda płynęła po słupku i pod nogi.. Wtyk docisnąłem, troszkę sylikonem jeszcze uszczelniłem i jest cacy :D więc jak coś to jeszcze sprawdź ten motyw :idea: powodzenia :-D
bodzio232
Berbeć

woda

Postprzez din » 13 sie 2010, o 10:53

wyjalem uszczelke ktora idzie wzdluz dachu i zamontowałem raz jeszcze.do tego uszczelnilem wlot powietrza do kabiny i poprawiłem uszcelki drzwi i chyba teraz jest git.

Bede obserwował;)
din ;))))
din
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze