legalizacja a waznosc gasnicy

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Paweu » 4 lip 2012, o 18:28

- oprocz tego trzba miec podbita coroczna legalizacje lub tez nie, wedlug niektórych, wiec jak to jest z ta legalizacja, jak sie jej nie ma to mozna dostac mandat czy nie,??

Legalizacja to tak jakby przedłużenie daty ważności gaśnicy.

Gdy ja kupowałem nową gaśnicę w biedronce to miała 2 letnią datę ważności. tzn że dopiero po 2 latach pojechałem do punktu legalizacji by zapłacić 7 zł i dostać 'stickera' :-P z terminem badania na kolejny rok... ;-)

za gaśnicę dałem 15 zł . a coroczna legalizacja to koszt 7 zł (przynajmniej w koszalinie tak jest). Gaśnicę trzeba legalizować bo inaczej albo dowód albo mandat. po upływie jej terminu ważności - jedziesz, legalizujesz i z głowy.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez czarus21 » 4 lip 2012, o 22:26

mi gadał chłop co robi legalizacje w razie jak policja będzie się pruła o datę to mam się go zapytać czy ma uprawnienie jako konserwator ale czy to prawda nie wiem gaśnice mam ważną tak ze się nie przejmuje tym
czarus21
Badacz tematu

Postprzez Kogucik » 5 lip 2012, o 05:55

Z tego co kojarzę to w KRD jest napisane, że gaśnica ma być sprawna i w łatwo dostępnym miejscu.

Odbiegając od tematu lekko... gaśnicą samochodową możemy co najwyżej sobie papierosa dogasić :)
Kogucik
Czytacz

Postprzez rafal9119 » 5 lip 2012, o 07:22

jezdzic , gasic, zalegalizować :lol:
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members

Postprzez Paweu » 5 lip 2012, o 11:01

czarus21 napisał(a):mi gadał chłop co robi legalizacje w razie jak policja będzie się pruła o datę to mam się go zapytać czy ma uprawnienie jako konserwator ale czy to prawda nie wiem gaśnice mam ważną tak ze się nie przejmuje tym

Za takie pyskówki doczepią się do czego innego.. ;p

Ma datę ważności - ma. Wiec nie ma co się martwić.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Opik » 5 lip 2012, o 14:25

Paweu_mk3 napisał(a):Gaśnicę trzeba legalizować bo inaczej albo dowód albo mandat. po upływie jej terminu ważności - jedziesz, legalizujesz i z głowy.

dokładnie

Kogucik napisał(a):gaśnicą samochodową możemy co najwyżej sobie papierosa dogasić :)

albo dywanik :lol:

rafal9119 napisał(a):jezdzic , gasic, zalegalizować :lol:

:lol: :lol: :lol:
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Radekb351 » 5 lip 2012, o 16:34

thomasg napisał(a):http://wykroczenia.wieszjak.pl/wykroczenia-drogowe/300872,Jakie-kary-za-brak-trojkata-i-gasnicy-w-samochodzie.html

http://wykroczenia.wieszjak.pl/wykrocze ... chodu.html

;-) http://www.v10.pl/prawo/Czy,policjant,m ... e,294.html

od kilku lat nie zdazyło mi się legalizowac cudować latać z gaśnica, mija rok, kupuję nową . Legalizacja w moich okolicach 20-30 zł, nowa gaśnica 24.99 :lol:

Dokładnie. Robię tak samo i mam pewniejsza gaśnice niż tą co mi naklejkę nakleji bez sprawdzania.
Radekb351
Gaduła

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Wnętrze