Leje się woda do środka przy nadkolach

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Witkovito » 15 cze 2012, o 12:39

tzn obudowe, uchwyt, plastik filtra kabinowego
Witkovito
Berbeć

Postprzez slawek5t » 19 cze 2012, o 14:00

Lej wode koło filtra w ten odpływ. Jesli w srodku bedzie sucho to lej potem na dach i szybe. Jesli pokaże sie wodą to juz bardziej bedziesz wiedział gdzie szukać.
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez tomi2561 » 20 cze 2012, o 22:19

NO właśnie tak jak kolega wyżej pisał, ja też miałem przeciek i pierwsze co to polałem wodą przednia szybę i juz po 1 min. woda spływała sobie pod nogi kierowcy - pojechałem wymienić i było niby juz fajnie bo podłoga sucha ale za to podsufitka zaczęła być mokra w okolicach szybra no i pomyślałem że to jeszcze szyberek ale ja zdjąłem podsufitke to sie okazało że z pod uszczelki szyby leci więc spowrotem do tych pseudo fachowców na poprawkę i niestety doklejenie kleju nic nie dało i wycinka szyby.

A co do wody z tyłu to u mnie bo zrobieniu progu przez blacharza tak wczepił uszczelkę że nie miała ujścia wody ( naśrodku uszczelki patrząc na próg jest uszzczelka niby przecięta i ma takie dzymdzle co wchodzą w uszczelke i sprawdź sobie najpier uszczelkę a najlepiej rozbierz cały próg i podwiń wykładzinę tak jak ja to robiłem i będzie widać skąd ścieka
tomi2561
Berbeć

Postprzez zustol » 7 paź 2012, o 13:54

Proszę mi powiedzieć mam struchlałą uszczelkę od podszybia po prawej stronie i leci mi na dywanik woda jak popada sporo. Jest to możliwe ? Zakleiłem takim klejem specjalnym jednak uszczelka to uszczelka i stoi mi woda. Czy jak wymienię podszybie bo kosztuje 50 zł na szrocie to powinno być dobrze. Co o tym sądzicie koledzy ?
zustol
Berbeć

Postprzez trollu » 7 paź 2012, o 17:31

masz szyber?
chodzi Ci o tą uszczelkę która jest na zewnątrz, poniżej wycieraczek? być może woda się przedostaje przez nawiew, z prawej strony na podszybiu jest filtr i nim musi się lać
wg mnie wymiana podszybia może coś pomoże ale tak czy inaczej nie powinno się lać do środka. u mnie ta uszczelka też ma już swoje lata i tak sobie przylega do szyby ale nic się nie leje
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez slawek5t » 7 paź 2012, o 18:53

Winna jest uszczelka ale obudowy filtra przeciw pyłkowego.

Trzeba sciągnąć i założyc na silikon. Miałem to samo.
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez Krystian1986x » 14 paź 2012, o 12:17

Zobacz czy przez drzwi Ci sie nie leje. ja mialem mokre dywaniki od strony pasezaa i to przez drzwi sie lało. trzeba rozbrac drzwi i tak jets taka folia.zapewne ze starosci juz porwana i trzeba wymienic na nowa. po za tym wymien filc bo jak Co zamoklo to musi niezle smierdziec ;)
Krystian1986x
Czytacz

Postprzez MANIUNI » 14 paź 2012, o 18:38

A moze masz szyberdach i leje ci sie od zapchanych wezykow odplywowych, co wychodza, jak otwierasz przednie drzwi, to masz je na wysokosci kolan[?] ;-)
MANIUNI
Badacz tematu

Postprzez pempuch » 15 paź 2012, o 12:47

Witam.
Mialem podobny problem u siebie w golfie jak tylko go kupilem. Okazalo sie ze zsunelo sie kolanko laczace odplyw szyberdachu kolo slupka przedniego. Cala woda z rynienki splywala mi do srodka wlasnie przy nadkolu. Sprawdzenie tego czy u Ciebie stad wlasnie leci jest proste- wez butelke z wodą, otworz szyberdach (odsun na maks do tylu) i lej tą wodę do ryniennki odpływowej. Jeśli się pokaże woda w nadkolu w srodku- to juz masz diagnoze. U mnie wlasnie tak bylo. Zdjalem plastik ze slupka, i zalozylem te kolanko. Fakt ze dostep do tego jest tragiczny ale nie jest to niereealne :)
pempuch
pempuch
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Wnętrze