lusterka w golf3

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

lusterka w golf3

Postprzez xtc2006 » 21 sty 2012, o 18:33

cześć, mam trochę głupie pytanie...

mam w golfie manualne ustawianie lusterek - problem polega jednak na tym, że przy poruszaniu pokrętłem ruszają się szkła - OK.

Ale chciałbym zmienić kąt obudowy lusterka - tego plastiku w którym siedzi lusterko, a nie wiem jak. Ręcznie ta obudowa nie daje się ustawić.

coś robię nie tak? Naprawdę nic mi nie daje zmiana ustawienia lustra - muszę zmienić kąt obudowy.
xtc2006
Berbeć

lusterka w golf3

Postprzez prezesik » 21 sty 2012, o 19:27

no niestety lusterka mozesz tylko zlozyc w strone szyby, potem powracaja na swoje miejsce. Jedyna regulacja to szklo.
prezesik
Members

Postprzez pablomed » 21 sty 2012, o 21:02

Lusterka można też odgiąć w przód bez zniszczenia, sprawdź sobie.
xtc2006, zmiana kąta byłaby możliwa tylko poprzez jakieś grubsze przeróbki, po co ci to jeśli można wiedzieć?
pablomed
Members

Postprzez Gofer » 23 sty 2012, o 08:05

xtc2006 napisał(a):nic mi nie daje zmiana ustawienia lustra - muszę zmienić kąt obudowy

Spotkałem się kiedyś z tym że ręczna regulacja niewystarczała do ustawienia lustra . Powód - do dziś mi nieznany ale auto miało dzwona w bok , może źle ustawione , coś źle spasowane ?
W tamtym przypadku szkło w lusterku ustawiono ręcznie naciskając na nie .
Spróbuj może Ci się tak uda .
Obudowa posiada tak jak koledzy wyżej piszą dwie pozycje . Do jazdy - otwarte i w razie kolizji z kimś lub z czymś dla bezpieczeństwa składa się . Więc raczej nie da się ustawić innego jej położenia.
Gofer
Gaduła

- - -

Powrót do Wnętrze