Mechanizm szyby do wymiany?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Slav » 4 sie 2009, o 19:02

Witam.
Jeszcze nie rozkręcałem boczku drzwi bo chciałem się najpierw Was zapytać. Przy opuszczaniu i podnoszeniu szyby z drzwi pasażera (golf 3 drzwiowy) słychać takie "chrupanie", a gdy jadę po jakichś małych nierównościach i mam uciszoną muzykę to słychać z tych drzwi lekkie ciche stukanie. Czy to mechanizm szyby zbliża się do swego kresu? Czy może jakaś linka się poluzowała? Ile kosztuje nowy mechanizm i czy jego wymiana samemu nie sprawi mi trudności?
Slav
Czytacz

Postprzez Leito » 4 sie 2009, o 19:05

Może coś się odłamało i hałasuje w środku drzwi... Ostatnio taki przypadek naprawiałem... Najlepiej zdejmij boczki - tu masz fotoporadę - http://www.golf3.pl/topics28/zdejmowani ... vt8206.htm i wtedy zobaczysz co i jak ;) Mechanizmy możesz na allegro kupić albo po szrotach poszukać :D Jak się trochę znasz na takim dłubaniu to myślę, że powinieneś sobie poradzić :ok:
Leito
Members

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Slav » 4 sie 2009, o 19:19

No zobaczymy jak to rozbiorę. :D Coś czuję, że i tak bez nowego mechanizmu się nie obejdzie. A i tak mam trochę strach, że "coś" strzeli i zostanę na trasie z opuszczoną szybą :P
Slav
Czytacz

Postprzez koniar0 » 4 sie 2009, o 22:21

Witam,miałem dzisiaj problem z mechanizmem do podnoszenia szyb,po opuszczeniu na dół już nie dało się podnieść,rozebrałem wszystko i dobrałem się do mechanizmu i okazało się że linka spadła na skutek pęknięcia plastiku zabezpieczającego linkę,obyło się bez kupna mechanizmu i po złożeniu wszystkiego też mi chrupało podczas podnoszenia i opuszczania,ale po kilku otwarciach ucichło,wydaje mi się ze linka się ułożyła i puki co jest :ok:
koniar0
Berbeć

Postprzez Legionista » 5 sie 2009, o 07:44

Slav, zapewne poszła ci linka i dlatego słyszysz takie chropotanie..To samo przerabiałem..
Pytanie masz ele. szyby czy manual?
do elektrycznej szyby prowadnica z linką kosztuje juz od 65 zł zamiennik. Orginał uzywany od 100 w góre...
Legionista
Members

Postprzez Slav » 5 sie 2009, o 10:44

Szyby manual.
Slav
Czytacz

Postprzez Legionista » 7 sie 2009, o 08:29

Slav napisał(a):Szyby manual.

Na początku zdejmnij boczek i zobacz co sie dzieje.... napewno jak cośsie urwało, albo linka poszła bedzie widział to jak na dłoni
Mechanizm manual jest nie drogi to zawsze mozesz go wymienic
Napewno coś sie zepsuło ze tak sie zachowuje a nie inaczej...
Legionista
Members

- - -

Powrót do Wnętrze