Jako że na kilku forach nie idzie się doczytać dokładnie czy w silniku 1.6 ABU jest możliwość założenia MFA, pytam was tutaj
Tak używałem opcji szukaj, ale konkretnego info nie ma
Moderator: Moderator
Szymeek92 napisał(a):Jako że na kilku forach nie idzie się doczytać dokładnie czy w silniku 1.6 ABU jest możliwość założenia MFA, pytam was tutaj
K@mil napisał(a):Szymeek92 napisał(a):Jako że na kilku forach nie idzie się doczytać dokładnie czy w silniku 1.6 ABU jest możliwość założenia MFA, pytam was tutaj
Tak kolego jest możliwość założenia MFA ale jest zawsze jakieś ale ...
Bedziesz potrzebował Licznika który jest bardzo ciężko dostać i który jest cieżko dopasować.. Najlepszy byłby licznik z 1.6 AEK ... wgsz 4151 (jest on bardziej pasowny do AEA,AEE, ale w ABU tez bedzie działał)
Nastepny problem to rozwiazanie czujnika temp oleju bo w ABU czujniki są wysoko i brak jest miejsca na dodatkowy czyjnik ... są na allegro takie wkrecane rozgałeźniki tylko ze też kosztują
Reszta to tylko instalacja + manetka no i złożenie wszystkiego do kupy
Szymeek92 napisał(a):Umiesz zapodać linkami z allegro do tego licznika i tego rozgałęziacza?
sirGrzesio napisał(a):ja u siebie zakładałem MFA do ABU i przy szukaniu licznika w ogóle nie sprawdzałem WGSZ, kierowałem się tylko wyskalowaniem obrotka i budzika. w ori było 20-220 i 0-7000 a wrzuciłem 0-220 i obrotek bez zmian, bez piktogramów i z kontrolką rezerwy, więc może miałem fart z wgsz...
Szymeek92 napisał(a):A w jaki sposób rozwiązałeś problem czujnika temp.oleju?
sirGrzesio napisał(a):Szymeek92 napisał(a):A w jaki sposób rozwiązałeś problem czujnika temp.oleju?
póki co jeszcze go nie założyłem ale jedynym rozwiązaniem jest albo "naleśnik" albo dokupienie w sklepie z hydrauliką siłową odpowiedniego trójnika co powinno być tańszym rozwiązaniem...
K@mil napisał(a):Jesli tak zrobisz moze być problem z prawidłowymi wskazaniami czujnika... ponieważ czujniki w ABU/AEA/AEE sa wysoko a jak dasz jeszcze nalesnik albo ten trójnik to będzie jeszcze wyżej i olej moze tam sie nie dostawać itp
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 51 gości