montaż mechanizmu el.szyby tył

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez TRD » 13 maja 2010, o 18:42

nie mogę go dobrze zamontować tzn. dokręcić tej ostatniej śruby na górze takjaby jest za nisko

mechanizm mam zacięty w pozycji zamkniętej szyby nie mogę jej opuścić, jak zdejmę tą część trzymającą szybę to prowadnica pasuje normalnie, jak z tą częścią to jest krzywo :-x
'94 Golf SAVOY 1.8 ABS
TRD
Czytacz

Postprzez v1rooz » 13 maja 2010, o 18:57

Odkrec szybe od tego co ja trzyma czyli po dwie sruby wez szybe na sama gore przyklej tasma i wez przykrec prowadnice i wez mechanizm podnies na sama gore szyba wskoczy w te miejsca prawidlowo i pozniej opusc troche i przykrec i bd git.
v1rooz
Members

Postprzez pablomed » 13 maja 2010, o 20:09

TRD napisał(a):nie mogę go dobrze zamontować tzn. dokręcić tej ostatniej śruby na górze takjaby jest za nisko
o której śróbie piszesz, tej od prowadnicy u samej góry czy od uchwytu szyby?
pablomed
Members

Postprzez TRD » 13 maja 2010, o 20:43

śruba od prowadnicy

jak przykręcę prowadnicę dobrze to nie mogę zamocować uchwytu szyby bo go się zaczepia w tym miejscu co jest ten "bolec" na lince a on jest na samej górze i nie ma miejsca, chyba że coś nie trybie ale wyjąłem go w takiej pozycji tzn odkręciłem 3 śruby prowadnicy odchyliłem ją w lewo szyba zsunęła się z 2 cm odkręciłem ją i ten uchwyt szyby odpadł z prowadnicy i wszystko wyjąłem a teraz w drugą stronę nie idzie tak złożyć
'94 Golf SAVOY 1.8 ABS
TRD
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze