Nie fabryczny termometr

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez grzesiek1945 » 9 kwi 2010, o 16:20

Ten pierwszy by był tylko jak mówię potrzebuje termometr IN and OUT. Tam w górnej części półki też odpada bo będę zakładał tam pódełko FISHER C-BOX, już pewnie paczuszka idzie, więc trzeba coś innego wykombinować :/ ja to mam wymagania :D
grzesiek1945
Czytacz

Postprzez habcio » 12 kwi 2010, o 00:01

grzesiek1945 napisał(a):potrzebuje termometr IN and OUT

moze cos takiego
http://www.allegro.pl/item987110137_ter ... _film.html
habcio
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 12 kwi 2010, o 11:29

habcio, fajny bajer mnie zaciekawila jednak ich inna aukcja na ktorej mozna kupic modul do doswietlania zakretow dzieki halogenom fabrycznym
strzeliniasty
Members

Postprzez habcio » 12 kwi 2010, o 19:35

strzeliniasty napisał(a): modul do doswietlania zakretow dzieki halogenom fabrycznym

no fajne fajne w sumie to wolalbym wydac kase na to niz na termometr
habcio
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 13 kwi 2010, o 14:44

habcio napisał(a):strzeliniasty napisał/a:
modul do doswietlania zakretow dzieki halogenom fabrycznym

no fajne fajne w sumie to wolalbym wydac kase na to niz na termometr

praktyczniejsze
strzeliniasty
Members

Postprzez Jacol » 20 kwi 2010, o 20:37

Mialem przyjemnosc a moze i nie, widziec to w akcji w nocy i jak dla mnie to zwykly chinski bajer i wyciagasz pieniedzy z kieszeni. Bylo to zaontowane w Audi A4 i golfie 3, halogeny Helli. Jak swieca halogeny kazdy wie, ale niby jakim cudem te pudelko ma doswietlac zakret to tego juz nie wiem ani nie uswiadczylem przy testach.

Po pierwsze, to halogen swieci szeroko i nisko ale nie skreca wiec jedyne co doswietli to kraweznik. Naciagaja na te doswietlanie bo fajnie jest napisane tylko jakby ktos zapomnial to w prawdziwym doswietlaniu skreca cala soczewka w strone zakretu. Tutaj swieca tylko halogeniki w dodatku raczej na wprost. Jak ktos chce sie lansowac z tym pseudo doswietleniem to moze przykozaczyc pod dyskoteka ale nic wiecej dobrego z tego nie bedzie.

Ot kolejny bubel majacy na celu zbicie fortuny na golfiarzach, kierowcow zardzewialych kadettow i innych ludzikach jezdzacych skatowanymi civicami. Sprzedawcy dorobili sie na chamskich leda do jazdy dziennej ktore byly klejone klejem na goraco do zderzakow a nawet reflektorow, byly super wypasione "ksenony" japonskie zestawy za 159zl to teraz chinczyk przyslal w kotenerze skretne bi moduly.

W sierpniu na allegro beda zestawy automatycznie przyciemniajace lusterka, bedziecie mogli sobie kupic roletki z foto czujnikiem ktory zareaguje na swiatlo i opusci zaluzje na lusterku, paietajcie ze wersja chrom bedzie najwiekszym wypasem.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 21 kwi 2010, o 09:55

Jacol super opis! Ty powinieneś być poetą. Dobra wypowiedź. Te chińskie bzdety powinny zniknąć z allegro. Bo na drodze coraz więcej widać AGRO-TIUNINGU.
prezesik
Members

Postprzez strzeliniasty » 21 kwi 2010, o 15:40

Jacol, halogen ma za zadanie swiecic nisko i szeroko. wytlumacz dlaczego stosuje sie to w fiatach, mercedesach?? u mnie w firmie ziomal w sluzbowym sprinterze ma to doswietlanie z halogena a jak wiadomo w busach halo sa wyzej niz w osobowkach, czesto zdarza mi sie nim jezdzic i musze przyznac ze bardzo fajny bajer
strzeliniasty
Members

Postprzez Jacol » 21 kwi 2010, o 22:51

strzeliniasty napisał(a):Jacol, halogen ma za zadanie swiecic nisko i szeroko. wytlumacz dlaczego stosuje sie to w fiatach, mercedesach?? u mnie w firmie ziomal w sluzbowym sprinterze ma to doswietlanie z halogena a jak wiadomo w busach halo sa wyzej niz w osobowkach, czesto zdarza mi sie nim jezdzic i musze przyznac ze bardzo fajny bajer

A wytlumaczysz mi dlaczego nie stosuje sie tego w audi, bmw, skodzie, volkswagenie, alfie, renault, citroenie itd ? Jest sens sie tak wyliczac ? Jedno z wytlumaczen to kolejna opcja w liscie dodatkow za 1000zl wiec koncern zarabia na tym bajerku, inna to jak sam napisales halogen w dostawczaku jest wyzej niz w osobowce wiec swieci umowmy sie, ze lepiej. Wiec co to ma to do nisko polozonego halogena w golfie ? I w koncu "fajny bajer" czy rzeczywiscie wyjatkowo praktyczna funkcja ? Bo fajnym bajerem mozna nazwac diody w spryskiwaczach ale czy ma to jakis wiekszy sens to nie wiem.

Opis na allegro wyjatkowo poetycki, brakuje stwierdzenia, ze lepiej chroni kierowce niz airbag przy zdezeniu. A praktyka ? Jadac w nocy to w czym ma to pomoc ? Swieci nisko i krotko wiec sarne i tak walniesz. Dziury wylapie nagle przed samym autem wiec tez kicha - od tego sa swiatla glowne. Inna sprawa, ze kieruje juz kilka lat, jezdze duzo w nocy, roznej klasy autami, z halogenami i bez i z wlasnego doswiadczenia wiem, ze halogen jakos doswietlenie jakis zakretow, kraweznikow etc sprawdza sie slabo. Ju zlepiej tuleje sobie zrobic albo felgi wypiaskowac niz kupowac kolejny elektroniczny hit z allegro ktory sie zjara po 3 miesiacach jak wypasione ksenony.

Jacol
Badacz tematu

Postprzez strzeliniasty » 22 kwi 2010, o 11:26

Jacol napisał(a):audi
Q7 R8

Jacol napisał(a):skodzie
stosuje - nowa fabia octavia superb roomster

Jacol napisał(a):volkswagenie
nowe polo

Jacol napisał(a):alfie
Mito

Jacol napisał(a):citroenie
stosuje sie skretne reflektory

dodatkowo mercedes - wszystkie klasy

cos jeszcze?? jezdze codziennie po niemczech w nocy i widze jakie autka to maja zamontowane fabrycznie, system dziala do predkosci 40km/h powyzej tej predkosci halogen gasnie.

Jacol napisał(a):fajnym bajerem mozna nazwac diody w spryskiwaczach
na ten temat sie nie wypowiem
strzeliniasty
Members

Postprzez Jacol » 22 kwi 2010, o 11:38

strzeliniasty napisał(a):
Jacol napisał(a):audi
Q7 R8

Jacol napisał(a):skodzie
stosuje - nowa fabia octavia superb roomster

Jacol napisał(a):volkswagenie
nowe polo

Jacol napisał(a):alfie
Mito

Jacol napisał(a):citroenie
stosuje sie skretne reflektory

dodatkowo mercedes - wszystkie klasy

cos jeszcze?? jezdze codziennie po niemczech w nocy i widze jakie autka to maja zamontowane fabrycznie, system dziala do predkosci 40km/h powyzej tej predkosci halogen gasnie.

Jacol napisał(a):fajnym bajerem mozna nazwac diody w spryskiwaczach
na ten temat sie nie wypowiem

Lol widze ze nie skumales z ta wyliczanka. Sam zreszta napisales Nowy superb, nowe Mito, Audi R8 wiec porownanie do starego golfa troche srednie. Wyczuj sarkazm nastepnym razem. Bedziesz wyliczal dalej czy skupisz sie na wlasciwosciach praktycznych ? Juz pomijam to, ze to opcja dodatkowa i nie kazdy to kupuje dlatego nie widzialem tego w ostatniej S klasie ktora wjezdza i wyjezdza mi pod oknami.

Zbedny bajer i tyle, serio lepiej sobie klocki hamulcowe kupic nowe. To jest to samo co z nowymi reflektorami ktore maja juz wbudowany diody led i maja imitowac Audi A4, wszystko fajnie tylko dlaczego w Audi swieci to fajnie i intensywnie a w tych lampach FK jest poprostu bieda ? Wyciagacz kasy.

Jacol
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Wnętrze