od jakiego auta pasują fotele do mk3 3 drzwi

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Pajdus » 28 lip 2011, o 12:48

j/w
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Postprzez Basior1997 » 28 lip 2011, o 15:51

do mk3 pasują fotele od mk3 chyba jeszcze od mk2 bez przeróbek a z przeróbkami to mk4 mk5 audi a3 tt i inne z stajni vag
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Basior1997
Members

Postprzez michaal » 29 lip 2011, o 18:34

bez przeróbek wchodzą jeszcze z seata ibizy i cordoby.
michaal
Badacz tematu

Postprzez Pajdus » 29 lip 2011, o 22:45

a po przeróbkach będą chodzić przód tył ??
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Postprzez maddict » 29 lip 2011, o 22:48

ja mam z mk4
chodza ale to zalezy od tego jak sobie pospawiesz szyny
maddict
Czytacz

Postprzez Pajdus » 30 lip 2011, o 09:28

a jak by wyglądały skóra od audi tt tylko pewnie kanapa nie wejdzie ma ktoś wiedze czy kanapa wejdzie do mk 3 od audi tt
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Postprzez arthorius » 30 lip 2011, o 09:45

Bez przerabiania Passat b4 przednie. Tylna kanapa ma przesunięte mocowanie. :-D
Pozdrawiam
arthorius
Badacz tematu

Postprzez thomasg » 22 lis 2011, o 18:35

Temat jeszcze nie taki stary a mi trafiła się własnie kanapa z Paska b4, fotelami przednimi raczej sobie głowy nie zawracam bo są podniszczone - najbardziej kierowcy. Jak wygląda sprawa z tymi mocowaniami ? U mnie są welury - kanapa dzielona , w pasku półkubły , zagłówki, podłokietnik i w czerni ( szaro czarna krata ) . Myślałem tak żeby zachować welur coby mi grał z przodem i założyć go na tą kanapę ( coś tam na pewno będzie trzeba przerobić choćby pod sam podłokietnik . Da radę ? Kombinowałem nad samymi zagłówkami do tej którą mam ale jak trafiła się okazja cenowa za całą kanapę to chciałbym to w ten sposób ugryźć . Poszukam foto podobnej kanapy jak jest w pasku i postaram sie zaraz wkleić a Wy sie zastanówcie czy któryś juz coś takiego modził :-)

moja kanapa
Obrazek

pasek kanapa - identyczna
Obrazek

a takie fotele tam są ale nadają się na opał
Obrazek

chyba nie będę gdybał tylko zaraz sobie zrzucę oparcie i kanapę w swoim i jutro podjadę tam na pasówkę, pozostanie modzić z tapicerką

[ Dodano: 2011-11-22, 20:31 ]
ok kanapę swoją zdemontowałem . Po bliższym przyjrzeniu się tapicerce problemem ( dużym lub małym - nie wiem ) będzie jedynie chyba podłokietnik . Mocowania siedziska powinny pasować :looka: , obawiam się tylko mocowań kołków oparcia tych na których ona się klapie , w pasku to trochę inaczej wygląda . No i górne haki , też to jest tam trochę inne , nie przyjrzałem sie samemu hakowi ale odblokowywanie jest inne na pewno.

[ Dodano: 2011-11-23, 18:38 ]
no i już jestem blizej , kanapa zamontowana z moją tapicerką . Kanapa dawcy była GT i sa różnice , u mnie pod welurem była pianka i dno taki niby stelaż z drutu na który naciągnięto ten welur. W kanapie GT jest dno blaszane z rantem . Pomordowałem się trochę z tym welurem ale naciągnąłem . I jakby ktoś miał problem podobny, ja przerzucałem welur z pianką - dlatego że materiał tapicerski jest drutowany do pianki i nie wygląda to na tyle mocno żeby wytrzymało demontaż i montaż - przerzuciłem piankę z welurem . Bedzie miękka kanapa jak była. Uchwyty podłogowe sa trochę inne ale pasują idealnie pod miejsca montażowe w golfie . Problem robi się przy oparciu . Tu blacha z GT jest węższa od stelaża też blaszanego ( to jednak oparcie) z mojego weluru i jedną stroną mam za dużo pianki i materiału. . Będę to gryzł jutro bo po ciemku to moge sobie nastukać. Materiał tapicerski z paska jest identyczny jak ten na foto wyżej w stanie do przeprania, jak nie zniszczę go jutro to tanio odpalę chętnemu z piankami .

[ Dodano: 2011-11-24, 19:19 ]
a dziś już z lekka się oddaliłem . Kanapa przedstawiona na fotkach jest węższa - po osadzeniu ( robiłem to z sama blachą ) prowizorycznym na kołkach ze śrub ( oryginalne maja inne odsadzenie ) wychodzi środkiem dziura na prawie 10 cm. Załozona tapicerka zniwelowałaby ją do około 4-5 . A reszta :?: . Plan padł. Wróciłem z tapicerką oparcia na swoją blache oryginalną i z passatowskiej kanapy przerzucę tylko prowadniki z zagłówkami i jutro kombinejszyn z podłokietnikiem .

Tak dla informacji, kanapa Passat sygnowana jako GT - rok 1995 - jest węższa jak już pisałem, inaczej ma osadzone kołki , jest wyższa i ma cieńszą piankę . Po za tym jeszcze ma inaczej rozwiazany zatrzask ale po odchudzeniu górnego kołka wlazłoby. Napewno trzeba przerabiać srodkowy uchwyt - łaczenie .Jeśli przerzucałbym całą to pewni by wlazło - musiałbym użyć tych ori wąskich boczków aby zakryć szpary .boczne , pokazałyby się po spięciu obu części środkiem .

Jesli ktoś ma popaloną lub zaplamioną tapicerkę w tym kolorze to wołać , oddam tanio z piankami lub bez, bez pianek wygodniej do wysyłki - no i taniej . Wystawię ją w 'sprzedam' z fotkami to łatwiej będzie podjąc decyzję

[ Dodano: 2011-11-25, 18:32 ]
no i dziś ukończyłem , nie tak jak chciałem ale jest git. Welur wrócił na ori blachę , do ori oparcia zamontowałem zagłówki z prowadnicami i podłokietnik którego uchwyt wymagał lekkiej modyfikacji ( w robocie udało się to jakoś przemycić :-) ) Jutro to zamontuję i prawdopodobnie w kanapie będę musiał też wrócić z blaszanych ( passatowskich ) dołów na druciany ori stelaż dlatego że na tych blachach kanapa gibnęła się lekko w przód i prawdopodobnie będzie dziura na łączeniu :chytry: . Fotki bedą w mojej galerii jutro. :-P
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

- - - https://intrans.net.pl/na-sprzedaz/

Powrót do Wnętrze