Odbijająca szyba boczna od kierowcy.

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez vega25 » 28 sty 2013, o 19:59

Witam, mam kolejny problem, przy domykaniu automatycznej szyby od kierowcy w moim Golfie GTi powinna szyba dojść do końca i domknąć się, tak jest od strony pasażera. Jednak jest inaczej od kilku tygodni. opuszczam ją do połowy powiedzmy i do góry trzymam chwile, idzie idzie i przy domknięciu znowu wraca na połowę swojego wysunięcia. Czym to może byc spowodowane? Silnik elektrycznej szyby szwankuje? Pomóżcie koledzy ;)
vega25
Czytacz

Postprzez siwulec333 » 28 sty 2013, o 20:04

Podpinam się pod temat :P u mnie dzieje się podobnie od strony pasażera. Otwieram szybę i nie ma problemu, jak ją zamykam to dojeżdża do końca i wraca do polowy :P
siwulec333
Czytacz

Postprzez danny.tcz » 28 sty 2013, o 22:16

wydajemi sie ze trzeba zaprogramowac jeszcze raz od nowa ... z tego co mi wiadomo opuscic trzymajac przycisk do konca podniesc trzymajac caly czas przycisk podnoszenia jeszcze raz opuscic trzymajac opuszczanie i podniesc trzymajac podnoszenie ... czy pomorze ??? niue wiem ale slyszalem ze tak sie programuje
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez vega25 » 29 sty 2013, o 23:29

No dzięki kolego spróbujemy tego programowania, mam nadzieje, że pomoże :) No no 200km/h 1.4 ładnie ładnie :) ją swoją 16V po kupnie i wymianie rozrządu, oleju itp spraw eksploatacyjnych 220 a odcięcie mam przy 225 po prostu zabrakło mi miejsca na dobicie tej prędkości :) Brat za mną jechał 1.8 na 8V to nie wie w którym momencie wyciełem taka lote potocznie mówiąc i zniknełem :)Wielki szacun za taki osiąg :) pozdrawiam! :)
vega25
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 30 sty 2013, o 08:49

Sprawdzcie też sterownik szyb przekaxniki i czy przypadkiem szyba nie ma ciężkiego prowadzenia w silnikach szyb jest uklad przeciążeniowy prądu i liczący obroty silnika może widzieć inne położenie krańcowe szyby stąd to cofanie :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez danny.tcz » 30 sty 2013, o 16:50

pietrasiak2 napisał(a):Sprawdzcie też sterownik szyb przekaxniki i czy przypadkiem szyba nie ma ciężkiego prowadzenia w silnikach szyb jest uklad przeciążeniowy prądu i liczący obroty silnika może widzieć inne położenie krańcowe szyby stąd to cofanie :-)

jesli widzi inne polozenie krancowe szyby to pomocna jest ta programacja ktora opisalem :) chyba ze jest tak jak mowisz ze lapie opor na prowadnicach to poluzowac wszystkie sruby mocujace prowadnice i wyregulowac je odpowiednio aby tego oporu nie bylo albo jak najmniejszy
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez AdiK__ » 30 sty 2013, o 17:00

A ja powiem że linki zaczynają się plątać silnik wyczuwa opór i odbija. Nowy podnośnik zalatwi sprawę przerabiałem temat w niejednym golfie :)
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez vega25 » 30 sty 2013, o 23:18

No ok ok ale podnośnik mozna kupic osobno na allegro to jest ten cały silnik w drzwiach tak? zdarzaja sie takie małe problemy tym bardziej,że smaochód ma 16 lat, niedługo skonczy 18 ;) he he dzieki za poradę Panowie :) kłaniam sie ;) :padam:
vega25
Czytacz

Postprzez pablomed » 1 lut 2013, o 23:48

vega25, takie coś, przekładasz to tego podnośnika silnik z modułem. http://allegro.pl/vw-golf-iii-vento-pod ... 33757.html

A przyczyna jak koledzy wyżej piszą, albo nie zaprogramowana - ale ponieważ sama się powinna zaprogramować po jakimś czasie używania to raczej ta linka się zwikłała. Zakładając nowy mechanizm zwróć uwagę na jedno: bardzo starannie ustaw szybę w uchwytach, żeby nie chodziła pod kątem z oporami bo będzie to samo.
pablomed
Members

Postprzez vega25 » 2 lut 2013, o 11:49

dzieki wielkie na wiosne bede rozbierał to zobaczy się co jest i najwyżej zamowie tenj podnośnik :) pozdrawiam kolego ;)

[ Dodano: 2013-02-23, 16:17 ]
No i problem się rozwiązał :) Bo odłączylem akumulator bo robiłem pewną rzecz w silniku, oczywiscie wszystko sie zrestartowało i podłaczylem po zrobionej sprawie i wszystko działa :) Szybasie domyka tak jak wcześniej :) Nie ma zadnych odbić :) Pozdrawiam i spróbujcie u sie :) 8-)
vega25
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze