Odpadła kratka

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Odpadła kratka

Postprzez Gadom » 27 kwi 2011, o 15:23

Witam, mam problem ostatnio wsiadam do auta i obok pedałów leży kratka :

Obrazek

Obrazek

I nie wiem skąd to odpadło, stawiam ze gdzieś tam gdzie bezpieczniki wygląda to tak tam :

Obrazek

Obrazek

I nie wiem skąd to na drugim zdjęciu widać ze zaczepy pękły,które znalazłem musiałem nadepnąć na to ;/
Gadom
Badacz tematu

Odpadła kratka

Postprzez K@mil » 27 kwi 2011, o 15:29

Ta kratka znajduje sie pod bezpiecznikami a nad pedalem sprzegla w głebi...

Po zdjeciach widze ze masz wszystkie zaczepy... Kratka ta wchodzi w bialy zaczep (widac go na 3/4 zdjeciu... a jej zaczepy te bo boku wchodzą miedzy skrzynke bezpieczników...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Gadom » 27 kwi 2011, o 15:34

Tylko zaczepy są powiedzmy wyrwane, a to jakoś koniecznie potrzebne jest ?
Gadom
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 27 kwi 2011, o 15:36

Gadom napisał(a):Tylko zaczepy są powiedzmy wyrwane, a to jakoś koniecznie potrzebne jest ?

a tak tego jednego małego nie ma...

Przymocuj sobie ją na opaske zaciskową, będzie dobrze sie trzymać...

Czy jest potrzebne ? hmm lepiej zeby byla bo tam nad nią są kable od wiązek... ale jak nie bedzie to tez nic zlego sie nie stanie :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Gadom » 27 kwi 2011, o 15:52

K@mil napisał(a):a tak tego jednego małego nie ma...

ja znalazłem dwa zaczepy i na zdjęciu drugim na dole widać takie dwie dziurki a tam były dwa zaczepy.

A tam gdzie są bezpieczniki to tez coś nie powinno być żeby o kable nie zachaczyc? bo na zdjęciach widać taki pomarańczowy kabel, a jakoś wcisnąłem do góry wiązkę kabli bo fajnie wystawała tylko czekać było kiedy zachacze,ale pewnie nie raz spadną jeszcze
Gadom
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 27 kwi 2011, o 15:59

Gadom napisał(a):ja znalazłem dwa zaczepy i na zdjęciu drugim na dole widać takie dwie dziurki a tam były dwa zaczepy

dwie czesci jednego zaczepu :P

Gadom napisał(a):A tam gdzie są bezpieczniki to tez coś nie powinno być żeby o kable nie zachaczyc? bo na zdjęciach widać taki pomarańczowy kabel, a jakoś wcisnąłem do góry wiązkę kabli bo fajnie wystawała tylko czekać było kiedy zachacze,ale pewnie nie raz spadną jeszcze

nie tam nie... pozniej na wszystko jak zlozysz przychodzi tylko pokrywka bezpieczników i nic nie ma prawa wisiec bo plastiki zasłaniają...

Załóż sobie tą kratke tak jak pisalem wyzej na spinkę samozaciskową i bedzie dobrze :P
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Gadom » 27 kwi 2011, o 16:16

K@mil napisał(a):nie tam nie... pozniej na wszystko jak zlozysz przychodzi tylko pokrywka bezpieczników i nic nie ma prawa wisiec bo plastiki zasłaniają...

Sie dziwić ze ja mam ciągle tak jak na zdjęciach w aucie bo ja nigdy tam pokrywy chyba nie miałem od kupna auto :P

K@mil napisał(a):Załóż sobie tą kratke tak jak pisalem wyzej na spinkę samozaciskową i bedzie dobrze :P

Obrazek

Tak to ma mniej więcej wyglądać? Jeżeli tak to po co se te dwa haczyki po boku jak ja ich tam nigdzie wczepić nie mogę, to się tylko trzyma na razie na tym białym zaczepie z tyłu.
Gadom
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 27 kwi 2011, o 16:23

Gadom napisał(a):Sie dziwić ze ja mam ciągle tak jak na zdjęciach w aucie bo ja nigdy tam pokrywy chyba nie miałem od kupna auto

ha mozna powiedziec ze brakuje Ci trzech elementów

Obrazek

1) Duzej oslonk pod pod oslone kierownicy nad nogi
2) Malej oslonki na oslone nr 1, zakrywa ona srubki
3) Oslona bezpieczników *(z rospiską gdzie jest jaki bezpiecznik)

i wtedy jest komplet nic nie widac...

Gadom napisał(a):Tak to ma mniej więcej wyglądać? Jeżeli tak to po co se te dwa haczyki po boku jak ja ich tam nigdzie wczepić nie mogę, to się tylko trzyma na razie na tym białym zaczepie z tyłu.

Tak tak ma to wyglądać ... te po boku sa po to zeby ona trzymała sie równo i tyle :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Gadom » 27 kwi 2011, o 16:32

A jednak wszystko jest o 1 i 2 jest na miejscu ja tak zdjęcie zrobiłem,a 3 znalazłem w bagażniku :P Wiec wielkie dzięki za pomoc ;)
Gadom
Badacz tematu

Postprzez Gofer » 28 kwi 2011, o 07:09

Gadom napisał(a):a to jakoś koniecznie potrzebne jest ?

Bez tego trochę słychac przekaźniki , zwłaszcza od wycieraczek :-)
Gofer
Gaduła

- - -

Powrót do Wnętrze