oswietlenie pokretel nawiewu

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez variant yacht » 5 maja 2012, o 10:56

Sekate napisał(a):Mówiąc o spasowaniu miałem na myśli dopasowanie diody do tego rantu na światłowodzie. Mnie to podświetlenie zadowalało, jak kupię teraz kolejnego Golfa 3, a może paska B4 to na 99% znów zamówię podświetlenie od Lediker ;)
no i dalej bedzie mial kolega cieniowane podswietlenie nawiewów ;-) poprostu swiatlowod jest projektowany do okreslonego strumienia swiatla , z fabrycznej zarowki, w miare zabrudzenia, w miare spadku jasnosci swiecenia zarowki podswietlenie zanika, natomiast ledy maja zbyt duze natezenie swiatla na te akurat swiatlowody, dlatego to jest "cieniowane" za silne przy diodzie , ciemniejsze dalej od diody, mnie sie to nie podobalo dlatego zmienilem na folie, przyzna kolega racje , :cry: ze jest roznica? :cry:
Ostatnio edytowano 5 maja 2012, o 11:30 przez variant yacht, łącznie edytowano 2 razy
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 11:01

Mi tam oświetlenie od Lediker na prawdę pasuje, ale przeglądając Twój temat to to Twoje też nie jest złe, szkoda własnie tylko że jednokolorowe :) Wcześniej miałem totalną ciemność :P

Tak przy okazji zmieni sobie kolega końcówkę linka w podpisie z #356768 na #356744 albo usunie to całkiem, bo w środek tematu jest podlinkowane ;)
Sekate
Badacz tematu

Postprzez variant yacht » 5 maja 2012, o 11:12

Sekate napisał(a):Mi tam oświetlenie od Lediker na prawdę pasuje, ale przeglądając Twój temat to to Twoje też nie jest złe, szkoda własnie tylko że jednokolorowe :) Wcześniej miałem totalną ciemność :P

Tak przy okazji zmieni sobie kolega końcówkę linka w podpisie z #356768 na #356744 albo usunie to całkiem, bo w środek tematu jest podlinkowane ;)
nie, dlaczego? mi po kliknieciu linka wchodzi na pierwsza strone tematu :-) , jak pisalem malowalem ikony w panelu nawiewow zeby "kolorytu" dodac ale wylazily smugi po pedzelku :-? poprostu zalozylem tarcze na folii (bo tez modzenie oswietlaniem tarcz z wierzchu i swiecenie wskazowek UVem bylo bez sensu) wiec oczywistym bylo podswietlenie z tego samego inwertera do panelu regulacji nawiewow i roznica wyszla kolosalna :oops:
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 11:54

Na 1. strone i trzeba turlać do góry, żeby auto obejrzeć ;) a #356744 spowoduje, że będzie od razu widoczny Twój 1. post z opisem :)

Może też coś pokombinuję z tym oświetleniem, chciałbym ikonki mieć w innym kolorze, ale to się jeszcze zobaczy ;)
Sekate
Badacz tematu

Postprzez Opik » 5 maja 2012, o 22:01

variant yacht, wiadomo że folia daje idealnie równomierne oświetlenie czego nie da się zrobić inną metodą (może dioda co pół cm). Ale za to nie możesz mieć pokrętła nawiewu cieniowanego niebieski-czerwony :lol:

;-)
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 22:15

variant yacht napisał(a): sam tez zrobilem podswietlenia kropek na galkach regulacji nawiewów (jeden ze swiatlowodow gałki wymagal wymiany z zielonego na bialy)

Wystarczy odłamać światłowód tak żeby została sama ta 'łezka' i przykleić :)

(przepraszam, że dopiero teraz na to odpisuję, ale najwidoczniej edytowałeś posta)

To swoje podświetlenie masz na prawdę bajerandzkie, trochę ten jasnoniebieski nie pasuje i same tarcze licznika (gdyby nie było tej szerokiej obwódki to byłoby bajerandzko) jak dla mnie ;)

Opik napisał(a): za to nie możesz mieć pokrętła nawiewu cieniowanego niebieski-czerwony

dokładnie, a efekt cieniowania akurat tutaj jest całkiem fajny :)
Sekate
Badacz tematu

Postprzez variant yacht » 5 maja 2012, o 22:32

Opik napisał(a):variant yacht, wiadomo że folia daje idealnie równomierne oświetlenie czego nie da się zrobić inną metodą (może dioda co pół cm). Ale za to nie możesz mieć pokrętła nawiewu cieniowanego niebieski-czerwony :lol:

;-)
no nie mogę, aczkolwiek gdybym chciał ze smugami po pedzelku to przy pomocy farb tzw "do zarowek" pewnie cos by sie dało zrobić....dioda co pół cm.....niekiedy mozna by za takie podswietlenie drugiego gofra kupić ;-)
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 22:35

Gdyby tam inne trochę światłowody były - mające np 4 'źródła', a nie dwa na pewno coś lepszego można by było z tego wykombinować ;)
Sekate
Badacz tematu

Postprzez variant yacht » 5 maja 2012, o 22:38

Sekate napisał(a):To swoje podświetlenie masz na prawdę bajerandzkie, trochę ten jasnoniebieski nie pasuje i same tarcze licznika
a dziekuje za dobre słowo, koncepcja była na podswietlenie podobne do mk4 , tarcze chciałem białe bo są czytelne dzieki temu... a niebieski ? dobierałem diode odcieniem swiecenia pod wyswietlacz radia i naprawde wyszlo identycznie , po kilku próbach :szok:
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez Opik » 5 maja 2012, o 23:47

variant yacht, przecież ja się zbijam ;-)
Opik
Members

Postprzez variant yacht » 6 maja 2012, o 10:35

Opik napisał(a):variant yacht, przecież ja się zbijam ;-)
miałem taką nadzieję, ale moze juz ktos kompletuje ledy na minimalne cieniowanie ;-)
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez Opik » 6 maja 2012, o 19:37

variant yacht napisał(a):
Opik napisał(a):variant yacht, przecież ja się zbijam ;-)
miałem taką nadzieję, ale moze juz ktos kompletuje ledy na minimalne cieniowanie ;-)

:lol:
Opik
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Wnętrze