oswietlenie pokretel nawiewu

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez sebzoc » 1 maja 2012, o 15:41

witam cchcial bym zminic kolor poretel od nawiewu ale nie wiem jak i gdzie znalezc taki maly zielony cwancyk co rozszczepia swiatlo biale na zielone h

<
15.jpg

to zielone cos co w tym jest zarowka bym chcial niebieskie czy ktos wie gdzie to dostac albo jak to nazwac??:P pozdro
bez Adolfa nie było by GOLFA :D
sebzoc
Berbeć

Postprzez trollu » 1 maja 2012, o 17:40

raczej trzeba to wywalić i zastosować kolorową żarówkę
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Opik » 1 maja 2012, o 18:20

Zacznijmy od tego że tam nie "rozszczepisz" żadnego światła, bo żarówka jest biała a zielony kolor wynika z farby na półprzezroczystych ikonkach. Czyli byś je musiał rezać. zakup sobie taki zestawik, nie kosztuje dużo a MEGA efekt i przede wszystkim plug&play, bez kombinowania i druciarskiej rzeźby ;)

http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35
Opik
Members

Silnik: 2.0
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sebzoc » 1 maja 2012, o 18:41

i co wystarczy ze podlacze te 2 kabelki do tej wtyczki co idzie do zarowki i bedzie git?? a jak umocowac poprawnie zeby nie latalo w srodku czy to ma jakies mocowanie na sztywno?? :roll:

[ Dodano: 2012-05-01, 17:43 ]
no dobra doczytalem... :P
bez Adolfa nie było by GOLFA :D
sebzoc
Berbeć

Postprzez Opik » 1 maja 2012, o 19:12

Masz w zestawie kompletny poradnik tak że nawet moja babcia by to zamontowała :-D
Opik
Members

Postprzez Poldek » 1 maja 2012, o 21:19

Bierz o Ledikera duzo ludzi ma te zestawy na forum i sa zadowoleni ja rowniez ;)
moj-golf/czerwony-mk3-1-6-t34903.html
Mój MK3 RED! Setup na 2012!
Poldek
Fanatyk

Postprzez Schnaider » 1 maja 2012, o 22:18

Potwierdzam.
Bierz jak Ci doradzają chłopaki powyżej i na LED'ach otrzymujesz świetny efekt końcowy jakiego nie jesteś w stanie uzyskać kombinując cuda z żarówką :-D
Schnaider
Czytacz

Postprzez variant yacht » 4 maja 2012, o 23:35

Poldek napisał(a):Bierz o Ledikera duzo ludzi ma te zestawy na forum i sa zadowoleni ja rowniez ;)
mialem ten zestaw i podziekowalem, oswietla nierownomiernie, sa jasniejsze i ciemniejsze miejsca, za to swietne robi zestawy do podswietlenia wlacznika swiatel, na panel regulacji nawiewow wylacznie folia swiecaca, moze byc od momana, mozna samemu sobie wyciac ale tylko to bedzie swiecic rownomiernie pod wszystkimi ikonami...
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez Opik » 5 maja 2012, o 00:34

To dziwna sprawa bo u mnie świeci praktycznie identycznie w każdym miejscu i daje to naprawdę fajny efekt.
Przełącznik świateł również - mam i świetnie to ze sobą współgra
Opik
Members

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 09:11

Ja też nie miałem problemów z oświetleniem od Ledikera, a na prawdę sporo u niego nakupowałem :)

Podejrzewam, że kolega variant yacht nie umył światłowodu, źle spasował diody do światłowodu, albo na prawdę ma jakiś styrany ten światłowód.

U mnie świeciło tak:

<
1.jpg

lepiej raczej się tego nie da zrobić.
Sekate
Badacz tematu

Postprzez variant yacht » 5 maja 2012, o 10:22

Sekate napisał(a):Ja też nie miałem problemów z oświetleniem od Ledikera, a na prawdę sporo u niego nakupowałem :)

Podejrzewam, że kolega variant yacht nie umył światłowodu, źle spasował diody do światłowodu, albo na prawdę ma jakiś styrany ten światłowód.

U mnie świeciło tak:

lepiej raczej się tego nie da zrobić.
kolega variant yachtowy umyl to dokladnie, dokladnie wykonal okleiny itd itp, swiatlowod rowniez mial jak wszyscy, swiecilo owszem ale nie tak jak powinno,spasowanie nie ma wiekszego znaczenia bo i spasowane byly cieniowane, kazdy widzi to co chce ale ja wyraznie widzialem nierowne cieniowane podswietlenie bo taka jest specyfika "swiecenia" takich konstrukcji, moze zalozycie kiedys folie swiecące to zobaczycie roznice , owszem nie da sie zrobic wielokolorowego podswietlenia , probowalem malowac np ikony na nawiewach farbą do malowania zarowek i niestety po podswietleniu bylo z kolei widac minimalne smugi od pedzelka. podsumowując diody wn tym miejscu jak dla mnie kupa... :oops: nie mam zastrzezen do podswietlenia włącznika swiatel od ledikera , samemu byloby trudno wykonac jednostkowo taki uklad bo troche za duzo z tym roboty,od ledikera mam podswietlenie wskazowek zegarow ( i tez swiatlowody wskazowek sa troche cieniowane, niestety tutaj narazie nie ma innego wyjscia :-( ) reszte podswietlen w aucie robilem sam bo ledy w przelacznikach to tylko sprawa dobrania barwy swiatla , zogniskowania swiatla w odpowiednim punkcie i troche gimnastyki z upchaniem w niektorych wlacznikach np. sam tez zrobilem podswietlenia kropek na galkach regulacji nawiewów (jeden ze swiatlowodow gałki wymagal wymiany z zielonego na bialy)

<
2.jpg

jak widac da sie rowno podswietlic ikony nawiewow, tyle ze nie ledami ;-)
Ostatnio edytowano 5 maja 2012, o 10:48 przez variant yacht, łącznie edytowano 2 razy
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 10:37

Mówiąc o spasowaniu miałem na myśli dopasowanie diody do tego rantu na światłowodzie. Mnie to podświetlenie zadowalało, jak kupię teraz kolejnego Golfa 3, a może paska B4 to na 99% znów zamówię podświetlenie od Lediker ;)
Sekate
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Wnętrze