oswietlenie popielniczki i zapalniczi

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez pietia77 » 16 lut 2009, o 15:28

:!: czy moze mi ktos doradzic jak wymienic zaroweczki w popielniczce i wydaje mi sie ze zapaliniczka powinna byc podswietlana na zielono obwodka jak sie tam dostac i wymienic zaroweczki z gory dziekuje .jesli jest jakas szansa to prosze o szkice lub fotki.pozdrawia.
pietia77
Berbeć

Postprzez K@mil » 16 lut 2009, o 15:49

Kolego tu jest fotoporada jak dostac sie do nawiewów... zeby zmienic zarowki od popielniczki i zapalniczki trzeba rozkrecic ramke (tą od nawiewu) tak jak w fotoporadzie (6srubek) i pozniej juz wszystko bedziesz widzial co i jak.

http://www.vwgolf.pl/?page_id=665 (narazie cos serwer nie dziala, sprawdz pozniej)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez rogal133 » 18 lut 2009, o 19:04

tylko ze jest maly problem bo tam jest niewymienna zarówka ja troche pokombinowalem i wlutowalem inna i swieci tak samo jest z podswietleniem tylniej popielniczki tam tez trzeba by z całą oprwką wymienic a tam to tak zalatwilem ze do zaróweczki od kontrolki jakiejs tam nawet nie od vw która byla razem z oprwką przylutowalem kabelki z wsówkami i wlozylem ja zamiast oryginalnej i tez dziala
rogal133
Badacz tematu

Postprzez elpadrino » 25 lut 2009, o 20:37

A popielniczka z przodu nie jest podswietlana swoją żarówką lecz u góry jest wsunięta plastikowa przezroczysta płytka , która konczy się jakby większą bryłą tego przezroczystego plastiku obok zarówki od podswietlania zapalniczki i to ma niby przewodzić światło od podświatlania zapalniczki do popielniczki.. Za dużego efektu nie widać... :D ale coś tam się zawsze świeci :)
elpadrino
Czytacz

Postprzez Karol B. » 25 lut 2009, o 21:25

"elpadrino" chyba nigdy tego nie rozbierales, skoro mowisz ze tam tak jest... :kwasny: Zgodze sie z jednym, ze jest tam plastik przewodzacy swiatlo... Bo ten plastik jest zakonczony takim uchem na zaroweczke z oprawka, powinna tam siedziec i swiecic,ale aby sie do niej dostac, to trzeba panel zdemontowac. No i oswietlenie zapalniczki ma swoja zarowke, a popielniczka swoja... Fakt, efekt slaby tego oswietlenia, ale moze ten plastik masz zakopcony,osmalony itp itd od petow jak bylo/jest palone w autku, umyj go a napewno bedzie wystarczajaco swiecilo.
Karol B.
Members

Postprzez rogal133 » 25 lut 2009, o 21:56

ja tez sie zgodze z "elpadrino" bo u mnie tez tak jest i ja to rozbieralem i wiem dokladnie ze jest jedna zarowka na zapalniczke i popielniczke
rogal133
Badacz tematu

Postprzez Karol B. » 25 lut 2009, o 22:02

ja tez rozbieralem... moze sa rozne wersje tego podswietlenia, ale u mnie wszystko ma swoje zarowki i wyglada to na oryginalne
Karol B.
Members

Postprzez Mariusz77 » 4 mar 2009, o 09:35

Jak wyjąć żarówkę z oświetlenia popielniczki , ona jest zamocowana w kostce gdzie dochodzą przewody el.Próbowałem wyjąć tą kostkę ale mocno się trzyma ,
mariusz77
Mariusz77
Czytacz

Postprzez rogal133 » 4 mar 2009, o 16:45

bo zarówka jest na stałe zamocowana w oprawce i nie wyciągniesz samej zarówki
rogal133
Badacz tematu

Postprzez Nelson » 19 paź 2009, o 13:22

:hyhy: ja wlasnie to robie hehe da sie wyciagnac oprawke z zarowka od popielniczki ale troche sie połamie ;-) fakt jest taki ze to polaanie nie jest znaczne i montz ponowny jest ok i wsio sie trzyma a diode da sie wlutowac tylko trzeba troche pokombinowac :hyhy:
Gofer......:D
Nelson
Czytacz

Postprzez Adam.M » 19 paź 2009, o 17:09

dokladnie to jest nierozbieralne, zarowka jest razem z oprawka, koszt okolo 20 zl, dostalem w zwyklym skepie motoryzacyjnym
Adam.M

Postprzez GranuL » 20 lis 2009, o 22:41

to jak w końcu panowie może jakieś foto pokażecie bo mnie interesuje by to na na biało zrobić albo niech wogóle się nie podswietla ta dioda od popielniczki bo nie chce tego zielonego koloru :lol:
GranuL
Gaduła

Następna strona

- - -

Powrót do Wnętrze