Oswietlenie wnętrza

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Oswietlenie wnętrza

Postprzez maćkowiak » 6 sty 2011, o 01:17

Chciałem się poradzić jaką żarówkę diodowa założyć do lampki wewnętrznej i bagażnika żeby było jaśniej niż na seryjnych kolor biały oczywiście i jakimi diodami najlepiej podświetlić tablice rejestracyjne najlepiej bez żadnego lutowania tylko jakieś gotowce z allegro czy ktoś stosował takie zamienniki Dzięki
VW GOLF 3 TDI AFN GT Special 140ps
maćkowiak
Czytacz

Oswietlenie wnętrza

Postprzez Rafit » 6 sty 2011, o 02:10

maćkowiak, co byś nie wstawił nie będzie jaśniej niż żarówka ;-)
Rafit
Badacz tematu

Postprzez maćkowiak » 6 sty 2011, o 02:31

Może ktoś wstawiał takie żarówki diodowe słyszałem że niektóre żarzą się po zamknięciu drzwi dlatego pytam jakie są dobre jakieś linki do aukcji z allegro jakie kupowaliście i jakie są w praktyce
maćkowiak
Czytacz

Postprzez czaro » 6 sty 2011, o 09:55

maćkowiak napisał(a):Może ktoś wstawiał takie żarówki diodowe słyszałem że niektóre żarzą się po zamknięciu drzwi

No bo po zamknięciu drzwi światło powinno się jeszcze jakiś czas świecić. Albo aż włączysz zapłon albo jak minie jakiś czas i nic nie będziesz robił.
Ja mam założone diody tyle że niebieskie. W środku auta mam rurkę z 9 diodami a w bagażniku mam dwie rurki po 6 diod- mam założone po obu stronach lampki.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez maćkowiak » 6 sty 2011, o 10:32

Wiem przecież że chwile po zamknięci drzwi światło jeszcze chwile się świeci ale niektóre diody maja to do siebie że zarżą się cały czas i z stąd moje pytanie które najlepiej założyć to dużo jaśniej masz w środku niż na serii jak możesz to daj fotkę albo link co założyłeś u siebie Dzięki
maćkowiak
Czytacz

Postprzez czaro » 6 sty 2011, o 11:06

maćkowiak napisał(a):to dużo jaśniej masz w środku niż na serii

Powiem Ci że mimo wszystko jaśniej na pewno nie jest. Tyle tylko że chciałem mieć niebiesko i mam. Mogę nawet śmiało powiedzieć że jest ciemniej.
maćkowiak napisał(a):ale niektóre diody maja to do siebie że zarżą się cały czas

Nie wiem czy coś takiego jest- możliwe. Ale czy to dobre rozwiązanie? Po co ma się ciągle żarzyć i czerpać aku?
Z fotkami to na tą chwilę jest problem, bo ja nie trzymam auta u siebie ale jak nie spieszy Ci się jakoś bardzo to jak nie dziś to jutro pstryknę jakąś fotkę.

[ Dodano: 2011-01-07, 19:03 ]
Zrobiłem dziś obiecane fotki. Ciężko było mi zrobić bo mam słaby aparat (tak więc za jakość przepraszam). Robiłem bez lampy to ściemnia bardzo- nie widać efektu, a z lampą nie ma efektu wcale.
W środku:
Obrazek
Obrazek
Bagażnik:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tak jak mówię w rzeczywistości efekt jest o wiele lepszy ale na pewno nie ma takiej jasności jak na białym świetle.
czaro
Members

Postprzez maćkowiak » 7 sty 2011, o 22:28

Wygląda to nieźle ja preferował bym białe światło ma ktoś jeszcze jakieś przykłady podświetlenia wnętrza rejestracji cofania itp dawajcie przykłady jakimi diodami najlepiej to zrobić
maćkowiak
Czytacz

Postprzez czaro » 8 sty 2011, o 10:34

No to białe na pewno ładnie by Ci oświetliło. Ja w rejestracji też mam ledy tyle że białe.
czaro
Members

Postprzez maćkowiak » 9 sty 2011, o 00:55

Jak możesz to zrób fotkę wieczorem podświetlenia rejestracji i napisz jakie to dokładnie diody Dzieki
maćkowiak
Czytacz

Postprzez czaro » 9 sty 2011, o 13:13

Postaram się dziś zrobić i jak wrócę z wawki do domu to Ci wrzucę.

[ Dodano: 2011-01-09, 19:40 ]
Nie dałem rady zrobić dziś fotki. Ale to są zwykłe diody w5w.
czaro
Members

Postprzez danielson10 » 10 sty 2011, o 21:12

zeby nie zakladac specjalnie nowego teamtu dolącze sie do tego..
otóż chcialem wziąść sie za podswietlenie nóg w moim autku, mianowicie zalezy m,i na tym by niebieskie diody podswietlaly nogi przy otwarciu drzwi tylko chodzi mi o by przy otwarciu drzwi nie podswietlaly sie wszystkie miejsca lecz to przy torych otwarte sa drzwi.
Wiem ze sa gotowe zestawy do kupna czegos takiego ale chcialbym sie z tym sam pobawic. wiecei gdzie nalezy sie wpiąc by dzialao to w ten sposob?
danielson10
Czytacz

Postprzez michaal » 10 sty 2011, o 21:23

poszukaj na forum było już opisane pod które piny w krańcówkach należy się wpiąć
michaal
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze