Oświetlenie Wnętrza

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez wrubson » 2 mar 2012, o 20:01

krystek.l napisał(a):ja osobiście mam te lampki http://www.krystekl.one.pl/krystek_plik ... anty/4.jpg
od golfa 4

ale to zależy wszystko od koncepcji wnętrza, to znaczy jak macie szarą podsufitkę to szare elementy najlepiej, pięknie się prezenci...
ja u siebie takie lampki zastosowałem bo za dużo mam szarych elementów i na wzgląd tego żę słoneczników czarnych z oświetleniem są drogie w dorwaniu to zrezygnowałem i tak zostało...

we wszystkim co się dało mam wciśnięte LED rurki 42mm a w nich po 8 diód led i naprawdę po zapaleniu wszystko świeci jak w dzień.... z czego jestem bardzo dumny...

ale jak ktoś wzoruje się na czarną podsufitkę i czerwone elementy np pasy... to lampki od paska lub venciaka jak najbardziej wskazane...

sitek699, się już wczoraj produkowałem i mam nadzieje że zastosuje te rady hehe :super:

tak więc modzić chłopaki modzić... nawet same kopertówki w drzwiach wiele dają... bynajmni dziołcha w szpilkach w błoto nie wlezie hehe :smiech:

a koszt naprawdę nie jest wielki, 1 dioda taka to około 3,5, lampki np jak ja mam to 10-20 zł za sztukę, kopertówki coś podobnie a idzie dorwać bardzo za dobre ceny jak się w katalogach szuka a nie po nazwie do golfa IV czy cóś więc jak najbardziej działać :cwaniak:

tu macie na samym dole zdjęcia jak to wygląda w nocy... zdjęcia robione mikrofalówką więc przepraszam za jakość http://www.golf3.pl/topics2/krystekl-gt ... 37,195.htm

Wracając kolego do tematu nabyłem dokładnie takie same lampki i tu mam problem mianowicie po wycięciu dziury mniej więcej w takim miejscu jak masz lampki u siebie ukazał mi się jakiś niebieski wąż z dużym czarnym plastikiem co uniemożliwia wsadzenie lampki, dodam ze mam el.szyber. Teraz jest problem bo została dziura:-/ Ktoś się orientuje co to może być za wąż??
wrubson
Czytacz

Postprzez maxx » 2 mar 2012, o 20:12

być moze to wezyk do spryskiwacza tylnej szyby, nie dasz rady go przesunąć?
maxx
Badacz tematu

Postprzez wrubson » 2 mar 2012, o 23:53

on ma ze 4cm średnicy wiec od sprysku nie jest na pewno jutro będe wyciagal podsufitke do obszycia to zrobie foty tego weza
wrubson
Czytacz

Postprzez pablomed » 3 mar 2012, o 13:28

4 cm to by się nie zmieścił, pewnie odprowadzeni wody z szybra czyli ok 1 cm, odsuń w bok i tyle
pablomed
Members

Postprzez wrubson » 3 mar 2012, o 23:10

dokładnie jest to odprowadzenie wody z szybera, a ja tak nie fartownie trafiłem ze akurat w miejsce gdzie ten wąż łączy sie z szyberem :cry: na szczęście podsufitka poszła dziś do regeneracji i bede musiał trochę dalej od rączek uciec z lampkami

[ Dodano: 2012-03-06, 19:00 ]
Ok panowie podsufitka jutro do odbioru od tapicera mam jeszcze takie pytanie odnośnie instalacji pod tylne lampki jak najlepiej je podłączyć tzn puścić przewody bezpośrednio do skrzynki bezp. czyli +12v ze skrzynki -12v ze skrzynki i oczywiście -12v z kranćówki dzwi, czy od razu podpiąć się pod lampkę przednią na podsufitce?? i jeszcze jedno jak najlepiej odmierzyć sobie miejsca do lampek by znów wtopy nie zaliczyć :-/ jak poprzednim razem
wrubson
Czytacz

Postprzez przem_uc » 8 mar 2012, o 23:45

pablomed napisał(a):Kup od Vento, lampki takie są równocześnie włącznikami, czyli naciskasz świeci, naciskasz drugi raz i gaśnie, co upraszcza instalację bo ciągniesz tylko plus stały i masę odpada z kombinowaniem podłączenia do krańcówki lub dodatkowego włącznika.

Cześć, ja mam 3 sztuki od Alhambry i w sumie też mógłbym sobie wrzucić 2 na tył. Ale pytanie gdzie w słupku środkowym najlepiej łapać stały plus? Jak te lampki są oryginalnie podłączone w Vento? Pozdrawiam
przem_uc
Badacz tematu

Postprzez wrubson » 11 mar 2012, o 14:43

przem_uc napisał(a):
pablomed napisał(a):Kup od Vento, lampki takie są równocześnie włącznikami, czyli naciskasz świeci, naciskasz drugi raz i gaśnie, co upraszcza instalację bo ciągniesz tylko plus stały i masę odpada z kombinowaniem podłączenia do krańcówki lub dodatkowego włącznika.

Cześć, ja mam 3 sztuki od Alhambry i w sumie też mógłbym sobie wrzucić 2 na tył. Ale pytanie gdzie w słupku środkowym najlepiej łapać stały plus? Jak te lampki są oryginalnie podłączone w Vento? Pozdrawiam

Ja wczoraj walczyłem z lampkami na tył instalację od lampek najszybciej i najprościej podłączyć pod instalację środkowej lampki jak dobrze pamiętam to czarny z czerwonym paskiem +12V, Brązowy -12V, brązowy z białym paskiem do masa z krańcówek drzwi. Po niże przedstawiam foto jak zrobiłem to u siebie, co prawda cały dzień walki gdzie również bez gumówki się nie obyło ale było warto :-D

Obrazek
Obrazek
wrubson
Czytacz

Postprzez przem_uc » 12 mar 2012, o 22:12

U mnie lampka z Alhambry, włączana manualnie:
Obrazek

Obrazek
przem_uc
Badacz tematu

Postprzez wrubson » 12 mar 2012, o 23:41

Widzę kolego że temat ogarnięty bardzo pozytywnie również to wygląda w tym miejscu, jak widać moje lampki są większe i nie bardzo dało je się upchnąć w tym miejscu co ty zrobiłeś więc musiałem walczyć z montażem w listwach :roll:
wrubson
Czytacz

Postprzez variant yacht » 25 mar 2012, o 20:49

wrubson napisał(a):dokładnie jest to odprowadzenie wody z szybera, a ja tak nie fartownie trafiłem ze akurat w miejsce gdzie ten wąż łączy sie z szyberem :cry: na szczęście podsufitka poszła dziś do regeneracji i bede musiał trochę dalej od rączek uciec z lampkami

[ Dodano: 2012-03-06, 19:00 ]
Ok panowie podsufitka jutro do odbioru od tapicera mam jeszcze takie pytanie odnośnie instalacji pod tylne lampki jak najlepiej je podłączyć tzn puścić przewody bezpośrednio do skrzynki bezp. czyli +12v ze skrzynki -12v ze skrzynki i oczywiście -12v z kranćówki dzwi, czy od razu podpiąć się pod lampkę przednią na podsufitce?? i jeszcze jedno jak najlepiej odmierzyć sobie miejsca do lampek by znów wtopy nie zaliczyć :-/ jak poprzednim razem
popatrz sobie w moj temat , na koncu jest info jak podpiąlem lampki od paska b5 , z wlaczaniem recznym, wylaczaniem recznym i wlaczaniem otwarciem drzwi, plus instalacja opozniacza sciemniacza.....
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez maxx » 28 mar 2012, o 21:55

witam czy ktos montowal moze te male lampki pasazera http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7fb ... cdfaf.html mam problem z poprwanym ich podłaczeniem ,jest ktos w stanie mi to wyjasnić? pozdrawiam
maxx
Badacz tematu

Postprzez BartheZz_3 » 29 mar 2012, o 08:09

Hmm zapytaj krystka, wydaje mi sie ze ma takie albo podobne u siebie...
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Wnętrze