Oświetlenie Wnętrza

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Oświetlenie Wnętrza

Postprzez wrubson » 9 sty 2012, o 21:32

Witam mam troszkę inne pytanie odnośnie oświetlenia wnętrza, mianowicie potrzebuję założyć drugą lampkę oświetlenia wnętrza do golfa 3D. Czy ktoś z was przerabiał już może ten temat i mógł by doradzić gdzie lepiej będzie założyć czy z tyłu w podsufitowce czy po pokach ba słupkachz tyłu. Dodam ze druga lampka ma być nad tylną kanapą
wrubson
Czytacz

Oświetlenie Wnętrza

Re: Oświetlenie Wnętrza

Postprzez K@mil » 9 sty 2012, o 21:37

wrubson napisał(a):Witam mam troszkę inne pytanie odnośnie oświetlenia wnętrza, mianowicie potrzebuję założyć drugą lampkę oświetlenia wnętrza do golfa 3D. Czy ktoś z was przerabiał już może ten temat i mógł by doradzić gdzie lepiej będzie założyć czy z tyłu w podsufitowce czy po pokach ba słupkachz tyłu. Dodam ze druga lampka ma być nad tylną kanapą

Załóż sobie lampki jak w Golfie 4 :) z tylu koło rączek na podsufitówce

np lampki z mk4

Mozesz tez założyć sobie centralnie nad głową srodkowego pasazera na tylnej kanapie, ale mysle ze ten pierwszy sposób ładniejszy :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez wrubson » 9 sty 2012, o 21:57

Dzięki wielkie kolego a powiedz mi czy zakładałeś takie lampki u siebie i jak to wygląda z wycięciem dziur w podsufitówce bo zastanawia mnie czy jak wytnę dziury to czy materiał nie będzie sie pruł
wrubson
Czytacz

Postprzez K@mil » 9 sty 2012, o 22:10

wrubson napisał(a):Dzięki wielkie kolego a powiedz mi czy zakładałeś takie lampki u siebie i jak to wygląda z wycięciem dziur w podsufitówce bo zastanawia mnie czy jak wytnę dziury to czy materiał nie będzie sie pruł

jak ładnie wytniesz, nie za dużą dziure i włożysz dobrze lampke to nic nie będzie się pruć... zawsze boki mozna delikatnie obszyć :) ale to nie jest konieczne
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez papi90 » 10 sty 2012, o 17:34

A ja myślałem bo widziałem kiedyś gdzieś na forum gościu miał jakieś lampki od bmw wsadzone z tyłu w słupki dosyć ładnie to wyglądało
papi90
Badacz tematu

Postprzez sitek699 » 10 sty 2012, o 23:41

kolega krystek tak ma i jest miodzio tez jestem na ty etapie :P by widniej bylo :)
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
sitek699
Members

Postprzez maxx » 11 sty 2012, o 10:08

moim zdaniem lepiej pasuje i wygląda oswietlenie od vento/passat

ja własnie otrzymałem nowe fanty ale zaklada bede dopiero na wiosne :)
maxx
Badacz tematu

Postprzez BartheZz_3 » 11 sty 2012, o 10:12

no maxx jesli to sa Twoje fanty to bedzie swietnie wygladac :ok:
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez maxx » 11 sty 2012, o 10:28

moje moje ale wpierw musze podsufitke doprowadzić do ideału i bedzie cacy :P
maxx
Badacz tematu

Postprzez krystek.l » 11 sty 2012, o 11:17

ja osobiście mam te lampki
od golfa 4

ale to zależy wszystko od koncepcji wnętrza, to znaczy jak macie szarą podsufitkę to szare elementy najlepiej, pięknie się prezenci...
ja u siebie takie lampki zastosowałem bo za dużo mam szarych elementów i na wzgląd tego żę słoneczników czarnych z oświetleniem są drogie w dorwaniu to zrezygnowałem i tak zostało...

we wszystkim co się dało mam wciśnięte LED rurki 42mm a w nich po 8 diód led i naprawdę po zapaleniu wszystko świeci jak w dzień.... z czego jestem bardzo dumny...

ale jak ktoś wzoruje się na czarną podsufitkę i czerwone elementy np pasy... to lampki od paska lub venciaka jak najbardziej wskazane...

sitek699, się już wczoraj produkowałem i mam nadzieje że zastosuje te rady hehe :super:

tak więc modzić chłopaki modzić... nawet same kopertówki w drzwiach wiele dają... bynajmni dziołcha w szpilkach w błoto nie wlezie hehe :smiech:

a koszt naprawdę nie jest wielki, 1 dioda taka to około 3,5, lampki np jak ja mam to 10-20 zł za sztukę, kopertówki coś podobnie a idzie dorwać bardzo za dobre ceny jak się w katalogach szuka a nie po nazwie do golfa IV czy cóś więc jak najbardziej działać :cwaniak:

tu macie na samym dole zdjęcia jak to wygląda w nocy... zdjęcia robione mikrofalówką więc przepraszam za jakość moj-golf/krystek-l-gt-1-8-specjal-t21737-192.html
krystek.l

Postprzez wrubson » 15 sty 2012, o 22:04

Po prostu potrzebuję coś założyć na tył ponieważ mam tył przyciemniony i wieczorem jest problem z zapięciem fotelika ;-)
wrubson
Czytacz

Postprzez pablomed » 15 sty 2012, o 23:31

Kup od Vento, lampki takie są równocześnie włącznikami, czyli naciskasz świeci, naciskasz drugi raz i gaśnie, co upraszcza instalację bo ciągniesz tylko plus stały i masę odpada z kombinowaniem podłączenia do krańcówki lub dodatkowego włącznika.

albo ucz dzieciaka niech się sam zapina :)
pablomed
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Wnętrze