Pas bezpieczenstwa

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Pas bezpieczenstwa

Postprzez k-m-r1 » 3 wrz 2010, o 11:52

co zrobic niezwija mi sie pas a musze go lekko popychac to idzie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Pas bezpieczenstwa

Postprzez gajdzik » 3 wrz 2010, o 11:55

opcja "szukaj"...wszytsko idzie znaleśc....

a tu jeden przykładowy:
http://www.golf3.pl/topics41/pasy-bezpi ... light=pasy
gajdzik
VIP

Postprzez swatu » 3 wrz 2010, o 11:55

spryskaj go delikatnie silikonem doszyb,tylko mały fragment a nie cały pas.Jesli to nie pomoze szykuje cie wydatek na nowe pasy.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 8 wrz 2010, o 15:03

jak będe miałczas to spryskam a jak nie to naciągne troche spreżyne o efektach poinformuje :P
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez SoBoL » 21 paź 2010, o 23:25

trochę spóźniona ale zawsze to coś :-P kolego nie próbuj podciągać sprężyny bo możesz całkiem ją uszkodzić :-( sprężyna jest odpowiednio okręcana coś koło 24 razy i każdy raz więcej zmniejsza jej żywotność :-/ wiem co nie co o pasach :-D a to, że się powoli zwija to albo brud na okuciu na słupku albo po prostu sprężyna już się "kończy" :-(
->Wkrótce opis i fotki mojego Goferka. Narazie tylko taki sobie poniżej :(
SoBoL
Berbeć

Postprzez pablomed » 22 paź 2010, o 23:17

Zwija się wolno od brudu, równie często od uszkodzenia plastyków regulacji wysokości pasów, albo od niewłaściwego ułożenia wiązek w słupku które kolidują z pasem. Podciągnięcie sprężyny niczym nie grozi nie da się w ten sposób sprężyny uszkodzić, ja mam od wielu lat podciągniętą o 3 obroty w pasie kierowcy żeby szybciej się chował i jest ok. Tyle że nie tak łatwo to zrobić kto sprubuje ten się przekona
pablomed
Members

- - -

Powrót do Wnętrze