Pasy bezpieczeństwa

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Pasy bezpieczeństwa

Postprzez grzes2891 » 21 lip 2009, o 23:36

Panowie mam problem z pasem bezpieczeństwa pasażera. Otóż zaszła śmieszna sytuacja, kumpela wysiadala z auta(wersja 3-drzwiowa) i zahaczyła nogą dosyć mocno o pas. Od tego czasu mam z nim problemy, zdarza sie że działa prawidłowo, ale częściej blokuje się przy zwijaniu bądz przy rozwijaniu, nie chce sie sam zwijać trzeba mu pomagac a niekiedy nawet to nic nie daje. Co sie mogło stać??? Na internecie znalazłem pasy do sprzedania, ale na nich widze dodatkowo jeszcze jeden element do tych pasów, którego u siebie nie widze, chodzi o coś wyglądające jak siłownik, co to jest w ogole??? Rozebrałem cały pas u siebie ale tego nie widze. Na zdjeciach widziałem że ten "siłownik" jest połączony z tą rolką na ktorą zwija sie pas, u mnie nie jest to połączone, w ogole tego nie ma. Może jest ktoś z Was z okolic Zabrza, mogłbym podjechać i pomoglibyście cokolwiek, dzieki.
grzes2891
Berbeć

Pasy bezpieczeństwa

Postprzez swatu » 22 lip 2009, o 11:02

moze gdzies te zebatki sa uszkodzone od nawijania i naprezania pasów.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez prezesik » 22 lip 2009, o 21:39

raczej pasów już nie naprawisz, szukaj innych. u mnie też nie chciały się zwijać od strony kierowcy więc kupiłem inne na szrocie - od pasażera (mnie zużyte), też pasują na druga strone.
A ten siłownik to napewno piszesz o naboju pirotechnicznym, który jest wytrzeliwany w czasie zderzenia czołowego, wtedy pasy ściągają się i dociskają do fotela, abyś w aucie głową w kierę nie przyłożył.
prezesik
Members

Postprzez pablomed » 24 lip 2009, o 19:40

grzes2891 napisał(a):Co sie mogło stać???
prawdopodobnie pierdułka, np wyskoczył taki plastykowy suwak w słupku tam gdzie jest regulacja wysokości pasów. Ale ta kumpela to musiała być kurcze .... musisz zdjąć ten boczek i pod spodem zobaczysz co się stało, instrukcji zdejmowania nie podam bo mam 4-drzwiowe to u mnie jest łatwizna
pablomed
Members

- - -

Powrót do Wnętrze