ok, jutro podjadę do mechanika i porządnie go wypytam, niech obada sprawę
a jaką temperaturę powinien trzymać silnik na trasie? (i w mieście)
Moderator: Moderator
co do temp. to rozmawiałem z pewnym mechanikiem i powiedział mi żebym się tym nie przejmował, że jeżeli w kabinie normalnie mi dmuchawa grzeje - a faktycznie grzeje porządnie, tzn. tak jak powinna - to nie powinienem się tym przejmować. i co ja mam o tym myśleć
Dam88 napisał(a):gdzies na forum czytalem tez sposob zeby zostawiac na noc w golfie gazete zeby wchlaniala te wilgoc - podobno dziala - nie testowalem.
360st0pni napisał(a):zakręcaj nawiewy na 0 ja w te mrozy jak zostawialem np. na 1 czy 2 ot tez mialem problem z drapaniem szyby ale od srodka, jak mam na 0 nigdy to sie nie powtórzyło.
tylko wymianai jeszcze jedna sprawa, jak naprawić mechanizm wciągania pasa bezpieczeństwa? bo coś słabo ciągnie a czasami to prawie w ogóle ;-/
360st0pni napisał(a):przy tym ryglu w rogu bardzo piszczy mi boczek ale to okropnie kazdą dziure słychac rozbieralem go i nic tam nie ma kazdy zaczep jest wszystko sie trzyma jak nalezy i jak juz siedzi i jak jade jak go bardzo mocno docisnę ręką to nie piszczy
dudekkgj napisał(a):1. czy rygielek (ten od zamykania drzwi od środka) odkręca się jak zwykłą śrubkę?
dudekkgj napisał(a):Czy po odkręceniu dwóch śrub uchwytu i zdjęciu korbki zabieramy się do ściągania pokrycia, czy też coś jeszcze się odkręca lub wyciąga (np. ten schowek na dole albo klamkeczkę do otwierania drzwi od środka, albo jej osłonę)?
dudekkgj napisał(a):Jak ściągnąć pokrycie żeby nie połamać 7 (czy iluś tam) spinek ? Podważać to śrubokrętem? Ciągnąć prostopadle do powierzchni drzwi?
dudekkgj napisał(a):Czy górny, czarny plastik (w którym jest chociażby otwór na rygielek) to też część tego pokrycia , czy jest to przyczepione oddzielnie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości