Podłokietnik

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Podłokietnik

Postprzez QKi89 » 3 kwi 2009, o 19:44

Witam, planuje zakup podłokietnika do mojego golfa, w oko wpadły mi dwa modele: pierwszy model i drugi model :-)

Może któryś z forumowiczów ma taki u siebie i mógłby zrobić parę fotek jak to wygląda zamontowane w aucie ;-)
QKi89
Badacz tematu

Podłokietnik

Postprzez seb » 3 kwi 2009, o 21:04

Wybral bym model 1, chyba ze chcialbys inny to zobacz moj w moim temacie, zapraszam.
seb

Postprzez Leito » 3 kwi 2009, o 21:15

Ja osobiście bym wybrał 2 :D A co powiesz na podłokietnik dedykowany dla Golfa 3? http://moto.allegro.pl/item595749183_po ... iii_3.html
Leito
Members

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez przem_uc » 3 kwi 2009, o 22:13

Witam, jam mam podnoszony (taki) czarny. Miałem wcześniej inny uniwersalny (taki). Podnoszony o niebo lepszy - dostęp do hamulca, do gniazda pasów, jak trzeba to więcej miejsca. Polecam podnoszony :]
Wklejam fotę starego, bo zdjęć nowego jeszcze nie zrobiłem.
Obrazek

[ Dodano: 2009-04-03, 22:17 ]
Witam, seb ma właśnie taki podnoszony. Pozdrawiam.
przem_uc
Badacz tematu

Postprzez QKi89 » 5 kwi 2009, o 12:27

Leito, ten dedykowany do golfa jak dla mnie jest tragiczny i jeszcze ta cena :-P
Właśnie mam dylemat bo pasuje żeby mieć łatwy dostęp do ręcznego dlatego pasowałoby mi zdjęcia poglądowe tych wyżej wymienionych ;-)
Mój Mysticblue GT - zapraszam ;-)
QKi89
Badacz tematu

Postprzez Repsol » 5 kwi 2009, o 13:41

QKi89 takie podłokietniki w MkIII więcej przeszkadzają niż pomagają :-/

Sam jeżdżę z podłokietnikiem (nieoryginalnym) więc swoje powyższe zdanie popieram swoimi subiektywnymi odczuciami.

Mój podczas jazdy w 90% jest złożony gdyż strasznie utrudnia dostęp do ręcznego a także do manipulowania lewarkiem (w szczególności 2 i 4) Ponadto w pierwszej kolejności wywaliłem z niego schowek (ten przeszkadzał mi nawet po jego złożeniu) tak aby zostało tylko samo opieradło.

Więc jeżeli juz na jakiś się zdecydujesz to taka mała rada ode mnie:
wybieraj koniecznie składany i niezbyt bardzo rozbudowany ;-)
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez iDZIK » 8 kwi 2009, o 00:13

Osobiście bym polecał podłokietnik firmy Kamei.

Można go obejrzeć na stronie:

http://www.kamei.de/ww/de/pub/produkte.cfm

W formularzu pod napisem SCHNELLSUCHE wklejamy 01522621 i otrzymany wynik to podłokietnik dedykowany do Golfa 3.

Czasami pojawia się na allegro, z reguły bez skrzynki na drobiazgi, podłokietnik daje się podnieść do pozycji pionowej. W samym podłokietniku znajdują się miejsca na bilon.

Montaż jest prosty i nie wymaga wiercenia w tunelu, podłokietnik montujemy do szyn foteli.
iDZIK
Czytacz

Postprzez Repsol » 8 kwi 2009, o 12:18

iDZIK ja jeżdżę z identycznym podłokietnikiem (był juz zamontowany jak sprowadziłem auto) i na jego temat wyraziłem właśnie troszkę wyżej swoje zdanie.
A ta skrzynka na drobiazgi to wogóle jakieś nieporozumienie, ciągle mi wypadała.
Ogólnie na podróże autostradowe ujdzie chociaż szału nie robi, w mieście się nie sprawdza ;-)
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez iDZIK » 8 kwi 2009, o 13:48

Repsol napisał(a):iDZIK ja jeżdżę z identycznym podłokietnikiem (był juz zamontowany jak sprowadziłem auto) i na jego temat wyraziłem właśnie troszkę wyżej swoje zdanie.
A ta skrzynka na drobiazgi to wogóle jakieś nieporozumienie, ciągle mi wypadała.
Ogólnie na podróże autostradowe ujdzie chociaż szału nie robi, w mieście się nie sprawdza ;-)

Nie chcę przekonywać, że jest jakiś Boski:) Ja kupiłem używany bez skrzynki (ogólnie niepotrzebny wynalazek gdy się chce podnieść podłokietnik).

Do jazdy z takim podłokietnikiem przyzwyczaiłem się jeżdżąc Octavią, trzeba mieć elastyczny nadgarstek:) W okolicach Wawy też się przydaje... W godzinach szczytu wrzucasz jedynkę i tak sobie jedziesz... :)

Swoją drogą podłokietnik był tworzony z myślą o jazdach w dłuższe trasy...
iDZIK
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze