Podnośnik lewej szyby :?:?:?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez konrad_bn » 3 lut 2009, o 02:47

Witam mam mały problem gdy kupiłem mojego goferka nie działą lewa szyba przednia wiec wymieniłem cały podnośnik ( manualny/korba) objezdziłem trochę i kupiłem wkoncu jakas podróbe za ponad 100zł i teraz po około 5 miesiącach zaczeło się to samo w dół chodzi idealnie ale w góre przy koncu przeskakują ząbki i musze rękami dociągnąc te 5mm do góry..co z tym zrobić a moze ma ktoś taki podnośnik ??
konrad_bn
Berbeć

Postprzez lukaszmiodna » 3 lut 2009, o 18:33

WITAM MAM JAKIS DOBRY ALE MUSZE SPRAWDZIC KTORA STRONE JUTRO CI NAPISZE
lukaszmiodna
Berbeć

Postprzez prezesik » 3 lut 2009, o 21:14

Podnośnik przy montażu musi być dobrze wyregulowany, przy podnoszeniu i opuszczaniu szyby powinien chodzić bez żadnych oporów. Po za tym te zamienniki za 100 zł wytrzymują tylko rok może więcej. Ja co roku wymieniam lewą stronę, bo zawsze (jak u ciebie) lecą zębatki przy korbce. A używanych ze szrotu nie opłaci się kupować, dasz 50 zł i pochodzi z pół roku może więcej.
prezesik
Members

a jak to wyregulować ?? i jakie kupić?

Postprzez konrad_bn » 4 lut 2009, o 03:44

sa 3 do wyboru ale firm nie znaja bo mowią ze maja tylko w pudełkach z cenami sa za 100-pare złotych 135zł i 154zł. kupić najtansze czy najdrozsze jak myslisz bedzie jakas róznica miedzy nimi ?
konrad_bn
Berbeć

- - -

Powrót do Wnętrze