Indi napisał(a):Witam
ja mam problem innego typu.... mianowicie czym utwardzić podsufitkę od strony wewnętrznej
kupiłem podsufitkę z rozbitego golfa i jest ok od właściwej strony ale pękła od tej lewej (dachowej) myślałem o posmarowaniu jej rozcieńczonym wikolem z wodą a na to kartki zwykłe takie jak do drukarki żeby ją pokleić bo jest złamana
czy koledzy mogliby mi pomóc?? mam golfa 3, 3 drzwiowy 1994r. z szyberdachem.
pozdrawiam Indi
czesć ja jak robiłem swój szyberdach to właśnie przy okazji usztywniałem prawie całą podsufitkę... domowym sposobem i tym co miałem w domu, tzn kleju kupiłem tylko (koszt 3 zł) tubka około 150 ml.
kupiłem klej wikol taki do drewna chyba , tam gdzie chciałem sztywne to dałem warstwę kleju potem na to przykleiłem kartkę z bloku (rysunkowego bądź technicznego), i na ten papier kolejną warstwę tego kleju , potem jak wyschło to na drugi dzien jeszcze jedną dałem warste ale tym razem bardziej rozprowdził klej, a miejsca gdzie są narażone na złamanie zrobiłem to samo ale z bloku technicznego.
Amatorsko to wszystko zrobiłem, ale efekt naprawdę OK
Usztywniona została poczęści, szczególnie wokół szyberdachu, silniczka, każdej rączki przy podsufitce, przysłonce i szybie...
C
Golfisko sprzedane. Już powoli do bankructwa doprowadzało. Ulga totalna...