Podświetlane wskazówki licznika golf 3

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez martom23 » 7 mar 2013, o 20:33

Witam was wszystkich szukałem troszkę forum jednak nie znalazłem odpowiedzi na temat takiej modyfikacji moje pytania są następujące

czy w liczniku Vr6 też trzeba zwracać uwagę na rocznik i czy wogóle coś takiego jest co wyczytałem że niektóre liczniki nie nadają się do zrobienia takiej modyfikacji

2. Które wskazówki zastosować aby jak najmniej przerabiać i co ewentualnie się przerabia aby taką modyfikację wykonać

Bedę wdzieczny za sugestie przy wykonaniu takiej modyfikacji co do kwesti podświetlania to jest ona jasna wiec w tym temacie nie mam pytań
martom23
Czytacz

Postprzez Gofer » 8 mar 2013, o 18:34

martom23 napisał(a):Które wskazówki zastosować aby jak najmniej przerabiać

Może poniższy link w jakimś stopniu koledze pomoże ?

http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35
Gofer
Gaduła

Postprzez martom23 » 8 mar 2013, o 18:43

Gofer napisał(a):
martom23 napisał(a):Które wskazówki zastosować aby jak najmniej przerabiać

Może poniższy link w jakimś stopniu koledze pomoże ?

http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35

Widziałem go chodzi o fakt czy faktycznie są rożne typy liczników mam golfa z 93 licznik z słupkami wiec nie wiem czy warto się bawić i kupować wszystko czy odpuścić sobie fluo już mam pomalowane ale chciałbym wywalić w ogóle górne podświetlenie i zrobić tylko Indyglo + wskazówki
martom23
Czytacz

Postprzez BarTii » 8 mar 2013, o 20:53

o skoro znalazłem temat podobny do mojego to napisze tutaj ; D sprawa wygląda tak ze mi żarówka caly czas mryga w zegarach .. i czy macie moze jakiś schemat zeby rozebrać tapicerkę i sie tam jakoś dostać ? bo szukam na necie i nie mogę znalesc -.- ; )
BarTii
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 8 mar 2013, o 21:10

Panowie
http://www.vwgolf.pl/porady/czerwony-ko ... -golf-mk3/
http://lediker.pl/vw-golf-iii---demonta ... a,0,20.htm
jest też w książsce Sam naprawiam lub fotoporadzie wymiana nagrzewnicy tam też są foty jak wyciągnąć licznik :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez BarTii » 8 mar 2013, o 21:16

oo dziekówka ; D
BarTii
Berbeć

Postprzez martom23 » 9 mar 2013, o 13:19

wszystko fajnie tylko dalej nie mam odpowiedzi czy SA jakieś różnice pomiędzy licznikami i czy da się to zrobić w liczniku sprzed 95
martom23
Czytacz

Postprzez Pawlos » 9 mar 2013, o 13:41

Witam
Przerabiałem temat zmiany wskazówek w tym rodzaju licznika (VDO ze słupkami). Jest to ciężki temat ponieważ są dwa rodzaje wskazówek tych z mk4,passatów czy polo. Pierwszy przekłada się bez problemów bo otwory pasują na ośki naszego licznika ,drugi już gorszy wskazówki nie pasują i trzeba przekładać całe mocowania do nowych wskazówek. Te małe trzeba jeszcze dodatkowo przesunąć jakby w górę licznika żeby opierały się o słupki. Ja trafiłem a ten drugi rodzaj i musiałem rzeźbić. Dodatkowo chciałem tak jak Ty podświetlić i niestety rozczarowałem się. Pod te duże wskazówki bez problemu można to zrobić ale pod małe nie da rady, po prostu nie ma tam miejsca. Tzn jak ktoś chce się bawić w rozwiercanie tarcz to może kombinować. Ja odpuściłem i mam założone od mk4 ale bez podświetlenia. Foto niżej pokazuje o co chodzi.
Obrazek
Pawlos
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze