Podswietlenie fischer box na kasety

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez scyzormks » 17 lut 2013, o 21:00

Witam

Otoz zainspirowany podswietleniem jaki wykonał uzytkownik rav82 z naszego forum, ruszyłem dzis do garazu i zaczałem majstrowac przy boxie.

Ku mojemu zdziwieniu za boxem była ori wiazka skladajaca sie z 2 przewodow i wtyczka z miejscem na zarowke. Nawet jest swiatłowod w boxie wiec nie musze lutowac dodatkowej instalacji. Niestety zarowki tam nie było ba jeden kabelek jest urwany ale to kwestia zalutowania.

Kojarzy ktos jaka zarowka wchodzi do tej wtyczki?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
scyzormks
Gaduła

Postprzez saszelqq » 17 lut 2013, o 21:49

Pewnie taka sama jak w podświetleniu zapalniczki lub popielniczki, ja takie kupowałem jak wymieniałem ;-) http://allegro.pl/zarowka-wire-end-0-8w ... 28522.html
Też chcę sobie podświetlenie zrobić do boxa, ale fabrycznie nie miałem tam żadnej instalacji tak jak u Ciebie, więc będę coś modził z diodami 3mm ;-)
saszelqq
Members

Rocznik: 1981
Silnik: 1.1 GG
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez scyzormks » 17 lut 2013, o 22:23

sasza no nie wiem czy to ta zarowka, otwor jest okragły a w srodku ma 4 miedziane listewki wiec nic co mozna lutowac. Prawdopodobnie jest to zarowka typu p & p

hmmm :kwasny:
scyzormks
Gaduła

Postprzez saszelqq » 17 lut 2013, o 22:30

scyzormks napisał(a):sasza no nie wiem czy to ta zarowka, otwor jest okragły a w srodku ma 4 miedziane listewki wiec nic co mozna lutowac.

Oj to chyba jednak nie taka, tam tylko plus i minus, a tutaj jakieś blaszki, nigdy czegoś takiego nie widziałem :P
saszelqq
Members

Rocznik: 1981
Silnik: 1.1 GG

Postprzez scyzormks » 17 lut 2013, o 22:38

saszelqq napisał(a):
scyzormks napisał(a):sasza no nie wiem czy to ta zarowka, otwor jest okragły a w srodku ma 4 miedziane listewki wiec nic co mozna lutowac.

Oj to chyba jednak nie taka, tam tylko plus i minus, a tutaj jakieś blaszki, nigdy czegoś takiego nie widziałem :P

No własnie samorob to nie jest bo wtyczka wchodzi elegansio do boxa i idealnie pasuje do swiatłowodu tylko brakuje tej felernej diody. Patrzyłem przed chwila do zapalniczki i to tez nie ta zarowka.

Jak ktos miał ori wiazke do fischera niech sie odezwie bo temat robi sie ciekawy ;-)
scyzormks
Gaduła

Postprzez Karol B. » 17 lut 2013, o 23:20

scyzormks napisał(a):otwor jest okragły a w srodku ma 4 miedziane listewki

No to np. W 1,2W, zależy jakiej tam mocy trzeba.... Ale to zapewne taki typ jak w kierunkach bocznych, czy podświetleniu tablicy rejestracyjnej.
Karol B.
Members

Postprzez gello1 » 17 lut 2013, o 23:46

ale móżdżycie i nic z tego nie wynika:D
to żarówka 12V 1,2W całoszklana T05 może być i 2W bo sa takie w sprzedaży. Taka jak w podświetleniu nawiewów jest.
Obrazek
gello1
Gaduła

Postprzez scyzormks » 20 lut 2013, o 15:25

gello ma racje to ta zarowka ju zamowiłem niebieskie wiec temat do zamkniecia

Gello leci pomogł :ok:
scyzormks
Gaduła

Postprzez Michu! » 9 lut 2014, o 11:27

piszę tutaj aby nie zaśmiecać forum nowym tematem ;-) grzebalem dziś przy moim boxie na kasety i zauwazylem, ze jest wiazka z całą tą oprawka z zarówką, oprawka jest identyczna jak w popielniczce z tylu (kupowalem to nowe, bo ponoc nie da sie wymienic tej zarowki..25zl w aso cala oprawka z zarowka) ale ciekawi mnie czy taka jedna zarowka poprowadzi swiatlo na caly box? sa tam tylko plastikowe ścieżki, to one prowadzą te światło?

edit.

fotka

Obrazek
Michu!
Badacz tematu

Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD

- - -

Powrót do Wnętrze