Podświetlenie pedałów

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Podświetlenie pedałów

Postprzez slimshade » 14 lip 2012, o 17:27

Witam,

Chciałbym zamontować diody tak, by oświetlały mi pedały. Czy wiecie jak coś takiego zrobić i jakie najlepiej wybrać?

pozdrawiam :->
slimshade
Berbeć

Podświetlenie pedałów

Postprzez trojeczkaGT » 14 lip 2012, o 17:42

hmmmm moze zaczna gadac ze wies ale jezeli to ladnie zrobic i z wyczuciem to bedzie na plus efekt ale :

-kolor diod wybierz tylko bialy zadne inne
-nie przesadz z ich iloscia maja tylko oswietlic lekko a nie rozswietlic cale auto
-inne kolory odpadaja bo zobaczysz a raczej uslyszysz same smiechy zamiast brawa

polecam tak :

zrobic sobie instalacje tych diod lub kupic gotowe listwy i popodlaczac a potem podlaczyc je pod instalacje oswietlenia wnetrza z mozliwoscia wlaczenia przy zamknietych drzwiach (by w nocy znalesc cos)

polecam do tego wpiac sie we wlacznik w podsufitce

[ Dodano: 2012-07-14, 16:52 ]
sam mysle nad takim delikatnym podswietleniem wnetrza
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slimshade » 14 lip 2012, o 19:01

Wielkie dzięki za odpowiedź :) Nie chodzi mi o 'tjuningowanie' optycznie samochodu jakimis świecidełkami z bazaru tylko o zwykłe oświetlenie pedałów, tak żebym coś tam widział :P Spróbuje to zrobić, postaram się pokazać jakie będą rezultaty :-)
slimshade
Berbeć

Postprzez PrzemkoXVI » 14 lip 2012, o 19:17

A co tam jest do oglądania ;-) ? Sprzęgło, hamulec, gaz, na pamięć takie rzeczy :-D . Sorki, ale tak jak wcześniej powiedział trojeczkaGT,

trojeczkaGT napisał(a):moze zaczna gadac ze wies

To rzeczywiście wioską delikatnie zalatuje ;-) . Nie lepiej pobawić się w zmianę oświetlenia panelu zamiast oświetlać sobie buciory :-P ?
PrzemkoXVI
Members

Postprzez trojeczkaGT » 14 lip 2012, o 19:45

slimshade no pokaz rezultaty :D polecam gotowe listwy sa na alledrogo
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bioly21 » 14 lip 2012, o 23:14

ja po zakupie czyli 3 miesiace temu oswietlilem sobie buty w swoim golfie , z racji tego ze dosc czesto jezdze w nocy i dosc czesto wsiadam i wysiadam po ciemku i duzo mi to daje bo przynajmniej widze gdzie nogi klade :)

kupilem metr diod paskowych pod kolor auta czerwonych przecialem na pol , polowe przykleilem dla pasazera polowe dla kierowcy , dolutowalem kabelki ktore jeden podlaczylem do skrzynki bezpiecznikow pod staly prąd a 2 kabelek pod przewod ktory idzie od magicznego guzika ktory po otwarciu drzwi zaswieca diody ot cala filozofia , z tylu nie robilem bo nie mial byc to wies tuning a przydatny bajer jak dla mnie

diody kleilem na tasmie 2 stronnej po 3 miesiacach nic sie nie poodczepialo i nic nie poodpadalo
bioly21
Gaduła

Postprzez K@mil » 15 lip 2012, o 09:57

Jak zrobisz to ladnie tak jak jest to np w Lagunie (podswietlenie nog) i nie dasz kolorowych diód tylko jakies normalne to moze byc dobrze
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez killah » 15 lip 2012, o 12:16

jak masz problem z odróżnieniem który pedał jest który to podpowiedź:

od lewej sprzęgło, hamulec gaz. Wszystkie tego typu tuningi to wieś.
killah

Postprzez PrzemkoXVI » 15 lip 2012, o 12:36

Hmm. Możesz pomyśleć nad tym, żeby diody się zapalały jedynie w chwili otwierania drzwi.
PrzemkoXVI
Members

Postprzez bioly21 » 15 lip 2012, o 20:23

killah napisał(a):jak masz problem z odróżnieniem który pedał jest który to podpowiedź:

od lewej sprzęgło, hamulec gaz. Wszystkie tego typu tuningi to wieś.

jakbys duzo jezdzil w nocy i wsiadal i wysiadal czesto to bys poznal zalete tego rozwiazania , nie mowie zeby zakladac diody zeby swiecily caly czas tylko wtedy kiedy otwierasz drzwi to swieca, kiedy zamykasz gasna nie widze tu wiochy
bioly21
Gaduła

Postprzez bendi86 » 15 lip 2012, o 22:15

A od czego jest lampka na podsufitce? Po co podświetlenie białych skarpet? :lol:
bendi86
Badacz tematu

Postprzez pandamian21 » 16 lip 2012, o 00:09

proponuje po sluchac DJ Zordon- Golf III :) nic dodac nic ujac :D
pandamian21
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Wnętrze