Witam wszystkich. Pojawił się problem w moim MK3, który dziś odkryłem
Najpierw umyłem Golfa. Odkurzając go zobaczyłem, że mam wodę pod prawą, tylną wykładziną
Odgiąłem tą wykładzinę - heh ta mata z filcu była mokra. Zobaczyłem też, że w podłodze jest jak gdyby jakiś kanalik
Nie wiem dokładnie od czego to jest. Sprawdziłem go dokładnie i tam chyba jest jakaś uszczelka, a raczej była bo jest cała popękana
. Czy woda może się sączyć przez ten kanalik? Czytałem o tego typu problemach, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi i rozwiązania tego problemu
. Po odkurzeniu wnętrza odkurzyłem bagażnik i kiedy podniosłem tą wykładzinę moim oczom znowu ukazała się woda!
Tym razem spływała z prawej strony do koła zapasowego. Kiedy wyjąłem koło zapasowe, lewarki itp zobaczyłem, że pod kołem też jest jakiś mały kanalik. Właśnie do niego spływała woda. Czytałem na forum, że woda z bagażnika może spływać na dół do kabiny... Czy jest to możliwe w moim przypadku? Komuś tam leciała woda spod pasów w bagażniku. U mnie leciała tuż przy lampie. Czy to może być uszczelka lampy? Czekam na wasze odpowiedzi.