Pokrętło od prędkości nawiewu szwankuje!!!!

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez grzes133 » 28 lis 2007, o 21:03

Blaszka która znajduje się pod pokrętłem prędkości nawiewu chyba sie powyginała i pokrętło blokuje mi się i nie łączy. Jestem nowy na forum, kupiłem golfa III 2 tygodnie temu, było tak ze nawiew działał tylko na 2,3 biegu na 1 i 4 wogóle nie działał. Zdjąłem osłonę i pokrętło i trochę powyginałem taką blaszkę która jest bardzo giętka i jest częścią pokrętła, teraz już działa na wszystkich biegach ale źle, bo nie łączy dobrze, ciężko jest z 4 biegu wrócić na mniejsze gdyż blaszka ta zaczepia o te elementy do których ma się stykać żeby prąd dochodził. Czy taką blaszkę sam mogę dorobić? co najlepiej zrobić żeby to normalnie działało? i nie chce wymieniać całego tego panelu sterowania.
grzes133
Berbeć

Postprzez piootrek » 29 lis 2007, o 00:27

Ja doginałem tę dużą blaszkę z wierzchu, a tę w pokrętle musisz wyprofilować ponownie tak jak była żeby nie blokowała o nic...
piootrek
Czytacz

Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez ciastek9 » 1 gru 2007, o 19:35

raczej ciezko bedzie Ci to dorobic i zmienic- uwazaj z tym wyginaniem o ile mnie pamiec nie myli jest ona miedziana albo cos podobnego i szybko moze sie to skonczyc zlamaniem.
probuj delikatnie dzialac blaszka az wszystko bedzie ok - mialem problem nie dzialalo na 3 i 4 biegu i pobawilem sie troche i juz jest ok
powodzenia zycze
ciastek9
Berbeć

Postprzez DJ Mays » 1 gru 2007, o 19:41

musisz prubowac wyginac :evil: ja miałem ten sam problem ..jak niechcesz sie menczyc a masz kase to morzesz kupic cały panel na szrocie za około100zł
DJ Mays
Czytacz

Postprzez amator » 14 gru 2008, o 10:57

Witam ja mam taki problem że ta blaszka mi się nagrzewa i topii mi się pokrętło. Bardzo proszę o pomoc
amator
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze