Pomocy woda

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Pomocy woda

Postprzez peta1992 » 21 paź 2012, o 22:09

Witam ma problem z wlatują "gdzieś" woda do mojego Golfika :-(

Wczoraj umyłem samochód i podnoszę dywanik kierowcy a na podłodze dość sporo wody. . . Miałem ten problem już wcześniej i tak... podłoga szczelna.... gumka uszczelniająca linke od podnoszenia maski uszczelniona kable wchodzące od silnika do kabiny uszczelnione.... mam szyber dach ale ciekł kiedyś kiedyś i jest wklejony na sylikon więc też odpada... a wczoraj jak widziałem to woda gdzieś zlatywała z góry z pod pedału gazu to którędy mogła by się dostawać woda .... ? może ktoś też miał ten problem ... długo już z tym walcze i wszystko po kolei uszczelniam a woda jest i to ile a tylko umyłem samochód a teraz jak przyjdą deszcze to mi go zaleje :-( więc do puki pogoda chce to zrobić i chciałbym prosić was o pomoc.....
peta1992
Gaduła

Pomocy woda

Postprzez prezesik » 21 paź 2012, o 23:44

peta1992 napisał(a):a wczoraj jak widziałem to woda gdzieś zlatywała z góry z pod pedału gazu to którędy mogła by się dostawać woda .... ?
Może być nieszczelna obudowa filtra kabinowego, woda wlatuje do środka, płynie kanałem nawiewowym od dmuchawy do środkowej obudowy nawiewów i wylatuje w którymś punkcie gdzie jest jakiś otwór.
prezesik
Members

Postprzez peta1992 » 22 paź 2012, o 00:34

spr to wcześniej i wszystko było ok.... a teraz myślisz jakoś woda by się lała ? ale mimo wszystko spr jeszcze raz
peta1992
Gaduła

Postprzez Bradley » 22 paź 2012, o 07:12

peta1992 napisał(a): mam szyber dach ale ciekł kiedyś kiedyś i jest wklejony na sylikon więc też odpada...

?
Jak sie leje w okolice nog pasazerow z tylu czy z przodu warto sprawdzic szczelnosc odplywow szyberdachu. Czyli otwiera sie go i wlewa z buteleczki wode i sprawdza czy wycieka tam gdzie powinna a nie... wlasnie na podloge bo nie ma ujscia.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

Postprzez peta1992 » 22 paź 2012, o 08:39

woda leje się jak już pisałem pod dywanik kierowcy. O szyberdachu też pisałem, że kiedyś ciekł i ojciec go wkleił na sylikon więc tez odpada. Jeśli ktoś ma inny pomysł to piszcie będę wszystko spr... dodam jeszcze raz, że woda widać, że wcieka gdzieś od str pedału gazu... dziś spr jeszcze raz uszczelnienie filtra kabinowego

[ Dodano: 2012-10-23, 18:26 ]
obudowa filtra uszczelniona... lałem wodę przez kilka minut i nic się wewnątrz nie pokazało zobaczymy co po deszczu...
peta1992
Gaduła

- - - przejdź do strony

Powrót do Wnętrze